Eerste Feyenoord-supporters arriveren zingend in Berlijn

Eerste Feyenoord-supporters arriveren zingend in Berlijn

De eerste Feyenoord-supporters zijn woensdagmiddag gearriveerd op Berlijn Centraal. De honderden supporters lieten meteen van zich horen en zongen 'Hand in hand kameraden'. Feyenoord speelt morgen in het Olympiastadion tegen Union Berlin de vierde wedstrijd van de groepsfase van de Conference League en kan daar rekenen op steun van meer dan 5000 fans.

"Prachtig, een uitduel in zo'n stad'', vertelt een supporter in gesprek met RTV Rijnmond. ''We zijn er al bij meer geweest, ook in Rome. Daar ging het over het algemeen niet goed, wat ons betreft. Wij waren niet bij de ongeregeldheden en hebben ons uitstekend vermaakt. Dat gaan we hier ook doen. We hebben al een Berliner Weisse achter de kiezen, al raden we die sterk af."

De politie is streng aanwezig in de stad. ''Wij lopen rond in de stad om snel op te kunnen treden tegen fans die strafbare feiten plegen. Zij zullen in snelrecht voor de rechter komen. We kijken bewust naar fans die geweld zoeken op een andere plek dan de binnenstad of het stadion. Wij hebben ons gefocust op die fans en werken daarbij samen met collega’s uit Rotterdam. Hun en onze hooligan-spotters hebben nauw contact met de fan-gemeenschap en wisselen informatie uit'', vertelt een woordvoerder aan het Algemeen Dagblad.

Incident
Tot op heden zijn er nog geen grote ongeregeldheden geweest. Wel zijn er twee Nederlanders opgepakt voor het bekladden van een Berlijnse Muur. In de nacht van dinsdag op woensdag is er groot de tekst Feyenoord achtergelaten. In de sneltrein van Keulen naar Berlijn was er een groep van 120 supporters die weigerde een mondkapje op te zetten. De treinchef wilde ze in Dortmund uit de trein zetten, maar uit vrees voor een confrontatie met supporters van Ajax werd er anders besloten.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties