Amoah zet handtekening onder eerste profcontract bij Feyenoord

Amoah zet handtekening onder eerste profcontract bij Feyenoord

In het bijzijn van familie en vrienden heeft Matthew Amoah zijn eerste profcontract bij Feyenoord getekend. De 15-jarige aanvaller van de Feyenoord Academy zette zijn handtekening onder een overeenkomst in het Perscentrum van De Kuip, die hem tot medio 2027 aan de club verbindt.

''Ik ben er super trots op dat ik mijn eerste contract bij Feyenoord heb mogen ondertekenen'', zegt Amoah op de clubwebsite van de Rotterdammers. ''Ik speel al sinds de jongste jeugd bij de club en heb al die jaren toegewerkt naar dit prachtige moment. Het komende seizoen wil ik een volgende stap in mijn ontwikkeling zetten en hoop ik weer voor mijn team belangrijk te zijn met het geven van assists en het maken van doelpunten.''

Amoah begon zijn voetbalcarrière bij de amateurs van Baronie uit Breda en stapte al op jonge leeftijd over naar de Feyenoord Academy. Inmiddels heeft de aanvaller alle hoogste jeugdteams doorlopen en zal hij na de zomerstop spelen voor Feyenoord Onder 17. Amoah jr. werd in april nog verkozen tot Academy Speler van de Maand.

De vijftienjarige aanvaller is de zoon van Matthew Amoah, die in 1998 van Ghana naar Nederland verhuisde en hier speelde voor clubs als Vitesse, Fortuna Sittard, NAC Breda en sc Heerenveen. Amoah senior maakte vooral indruk in Arnhem en Breda. Bij Vitesse scoorde hij 68 keer in 131 wedstrijden en voor NAC was hij in 131 duels 57 keer trefzeker.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties