Eerste contract voor Academy-speler Marouane Sebbar

Eerste contract voor Academy-speler Marouane Sebbar

Marouane Sebbar heeft donderdag onder toeziend oog van familie en vrienden een driejarig contract getekend bij Feyenoord. De 17-jarige linksbenige centrale verdediger van Feyenoord Onder 17 is daardoor tot medio 2026 aan de club verbonden.

Rini Coolen, Head of Academy van Feyenoord, heeft bewondering voor de stappen die Sebbar de afgelopen seizoenen heeft gezet. ‘Waar veel van zijn medespelers al vele jaren in de Academy actief zijn maakt Marouane daar pas twee jaar deel van uit. Het is een groot compliment waard voor de ontwikkeling die hij momenteel doormaakt. Marouane valt het beste te omschrijven als een sterke en snelle verdediger met daarnaast uitstekende opbouwende kwaliteiten.’

Voor Sebbar zelf was het een speciale dag. ‘Het geeft mij veel vertrouwen dat de club mij al na twee seizoenen heeft beloond met mijn eerste profcontract. Vooruitkijkend hoop ik het nieuwe seizoen speelminuten in de Youth League te mogen maken en is mijn ultieme doel om op termijn Feyenoord 1 te bereiken.’

Voordat Sebbar in de jeugdopleiding van Feyenoord kwam te spelen was hij actief voor De Betrokken Spartaan, Zwaluwen, Smitshoek en Sportclub Feyenoord. Via laatstgenoemde partnerclub maakte hij in de zomer van 2021 de stap naar de profkant van Varkenoord. Daar is de centrale verdediger momenteel bezig aan zijn tweede seizoen en zal hij na de zomerstop deel gaan uitmaken van Feyenoord Onder 18.

Lees meer over
Feyenoord Onder 17 Feyenoord Onder 18
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties