'Eén van de grootste talenten van IJsland' op proef bij Feyenoord

'Eén van de grootste talenten van IJsland' op proef bij Feyenoord

Tómas Johannessen is deze week op proef bij Feyenoord. De 15-jarige IJslander wordt gezien als één van de grootste talenten van zijn land.

De middenvelder speelde al twee wedstrijden mee in de hoofdmacht van ÍF Grótta, dat uitkomt op het tweede niveau in IJsland. Johannessen trainde afgelopen winter ook al mee bij de jeugd van Malmö FF en heeft drie interlands voor IJsland O16 achter zijn naam staan, waarin hij één keer scoorde.

Het op proef nemen van spelers past bij het beleid wat Arne Slot graag gevoerd ziet worden bij Feyenoord. ''In de ideale situatie is het mogelijk om, naast het reguliere traject waarbij je je jeugd zo jong mogelijk naar de jeugdopleiding haalt, jaarlijks ook nog een aantal jongens van 15, 16 of 17 jaar van andere clubs binnen te halen. Je haalt dan bijvoorbeeld de topspelers uit de jeugdopleiding van FC Twente, FC Utrecht, PEC en noem ze allemaal maar op.''

''Dat doen andere topclubs ook'', vervolgt de trainer in gesprek met het Algemeen Dagblad. ''Als dat lukt, krijgt de jeugdopleiding een enorme boost. Zij-instromers noem ik dat. Doe je dat niet, dan beland je in de situatie dat je voor het eerste elftal vaker spelers van buitenaf moet halen. Dat is natuurlijk een stuk duurder dan toptalenten van andere bvo’s overnemen en zelf doorontwikkelen. Bovendien gaat zo het algehele niveau van de jeugdopleiding ook direct omhoog, wat uiteraard ook goed is voor jeugdspelers die al in de opleiding zitten.''

Lees meer over
Feyenoord Academy
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties