''Een luxe voor Feyenoord dat dit kon''

''Een luxe voor Feyenoord dat dit kon''

De tweede helft van Feyenoord tegen NEC had achteraf niet eens gespeeld hoeven te worden. Een rode kaart en een strafschop vlak voor rust tegen de Nijmegenaren draaide de wedstrijd de nek om. Het gevolg was een zouteloze tweede helft.

"De spelers in het veld waren krachten aan het sparen, Kökcü benoemde dat na afloop ook. NEC was alleen aan het tegenhouden om met tien man geen pak voor de broek te krijgen. Een luxe voor Feyenoord dat dit kon", aldus Feyenoord-watcher Dennis van Eersel bij FC Rijnmond.

Trainer Arne Slot noemde de tweede helft 'de slechtste tien tegen elf die ik ooit heb gezien'. Van Eersel: "Het tempo lag laag, met van kant naar kant wisselen speel je zo'n tegenstander uiteindelijk stuk. Dat deed Feyenoord amper." Feyenoord vergat ondertussen ook aan het doelsaldo te werken. "Aan het eind van de rit zou je jezelf voor de kop slaan als je op doelsaldo een of twee doelpunten tekort zou hebben."

Orkun Kökcü schoot wederom een strafschop overtuigend binnen. "Die zat er hard in, ja", zo zegt Van Eersel. Tafelgast Thomas Verhaar, lachend: "Je moet toch ook wel moeite doen om er bij Cillessen eentje te missen." De Rotterdammers speelden voor hun doen wel een ietwat ongelukkige wedstrijd. "Zeker de eerste helft. NEC had daar vaak de bal en Feyenoord was zelf een stuk slordiger. Daardoor moest Feyenoord veel meters maken in de achtervolging, terwijl Feyenoord juist vaak de ploeg is die de bal heeft. Daardoor was het geen lekkere wedstrijd voor Feyenoord. Maar je weet het: als je ook die wedstrijden wint..."

Dilrosun
De mannen gaan in de uitzending verder ook nog in op de concurrentiestrijd tussen Javairô Dilrosun en Alireza Jahanbakhsh op de rechterflank, de ontwikkeling van Quilindschy Hartman en de aankoop van Neraysho Kasanwirjo. Thomas Verhaar is met name gecharmeerd van de Nederlandse buitenspeler: "Dilrosun is dreigend naar het doel toe. Het kan nog altijd beter, zo is het in de kleine ruimtes nog lastig. Maar Dilrosun is een krankzinnig snelle speler, die veel dreiging naar de goal heeft. Alireza Jahanbakhsh is wat ongepolijst. Hij werkt hard, maar bij Dilrosun is het wat verfijnder."

Lees meer over
Javairo Dilrosun
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties