''Droom dat een indrukwekkende club als Feyenoord me wil hebben''

Jeyland Mitchell mag zich definitief speler van Feyenoord noemen. De 19-jarige talentvolle verdediger, die overkomt van LD Alajuelense uit zijn thuisland Costa Rica, heeft in De Kuip een contract getekend voor vijf jaar, tot medio 2029. De Rotterdammers hebben vorige week een akkoord weten te bereiken over een transfersom van 2,5 miljoen euro.

''Voor een jonge voetballer uit Costa Rica zoals ik is het natuurlijk een droom dat een indrukwekkende club als Feyenoord me wil hebben'' vertelt een trotse Mitchell. ''Het is heel snel gegaan, van Alajuelense naar het nationale team en nu de stap naar Europa. Maar ik ben er nog niet, het begint nu pas. Ik wil bij Feyenoord slagen, de harten van het publiek veroveren en grote wedstrijden spelen in De Kuip. Dus moet ik elke dag opnieuw hongerig zijn en alles willen geven om nog beter te worden als voetballer. Daar heb ik heel veel zin in.''

De keuze voor Feyenoord was makkelijk voor Mitchell. "Ik sprak met mijn manager en ik zei dat ik in de Champions League wilde spelen. Nu ik hier ben, wil ik kampioen worden met ons team en ik ga mijn best doen. Ik heb me goed ingelezen over de club. Deze club geeft me de kans om mezelf verder te ontwikkelen. Ik weet niet of ik de eerste Costa Ricaan bij Feyenoord ben, maar ik ken andere spelers die in Nederland speelden. Bryan Ruiz en Manfred Ugalde kwamen uit voor FC Twente. Ze stuurden me een bericht toen ze hoorden dat ik hierheen kwam en ze hielpen me."

De in Puerto Limón geboren Mitchell begon zijn voetbalcarrière bij het lokale Limón FC. Via Asociación Deportiva Guanacasteca en Municipal Liberia kwam hij terecht bij LD Alajuelense, een van de voornaamste clubs in de Costa Ricaanse profcompetitie. Mitchell werd begin dit kalenderjaar voor het eerst opgeroepen voor het nationale elftal van Costa Rica.

De fysiek sterke verdediger mocht in februari gelijk zijn debuut maken in de met 2-0 gewonnen oefeninterland tegen El Salvador. In juni werd hij opgenomen in de definitieve selectie van Costa Rica voor de Copa América, waar hij vervolgens in alle drie de groepswedstrijden als basisspeler actief was. Mitchell maakte op het eindtoernooi een uitstekende indruk waardoor Feyenoord de laatste dagen snel moest handelen om de concurrentie te snel af te zijn.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties