Driessen: ''De penaltybeslissing viel heel goed te verdedigen''

Driessen: ''De penaltybeslissing viel heel goed te verdedigen''

De strafschop die Feyenoord meekreeg in de laatste seconden van de topper tegen PSV zorgde voor veel consternatie, maar het schot op doel van Jens Toornstra leek toch echt heel erg kansrijk. De elleboog van Mauro voorkwam de doelpoging en dus was Valentijn Driessen het, in tegenstelling tot velen, eens met de beslissing van de scheidsrechter.

"De penaltybeslissing van Serdar Gözübüyük viel heel goed te verdedigen. Toen Mauro Junior opsprong en een pirouette maakte, liep hij bij het schot van Jens Toornstra het risico de bal tegen zijn uitgestoken elleboog te krijgen. Dat gebeurde en los van de grote kans dat het schot doel had getroffen, was het terecht dat Pol van Boekel als VAR niet bij Gözübüyük op de lijn kwam. De beslissing van de arbitrage leidde weliswaar tot discussie, maar was zeker niet fout. Was Mauro blijven staan bij Toornstra’s schot, dan had Gözübüyük nooit naar de stip kunnen wijzen", aldus Driessen in zijn column in De Telegraaf.

"Los van alle commotie en emotie vergat PSV Feyenoord na een uitstekende eerste helft de genadeklap te geven. De PSV’ers lieten het gewonde dier uit Rotterdam in leven en riepen daarmee de problemen over zich af. Het lukte Feyenoord om mentaal de knop om te zetten en een ongekende veerkracht te tonen. Schmidt daarentegen liet zijn ploeg achterover leunen, loerend op een counter in plaats van Feyenoord af te jagen. Doelpunten kondigden zich aan toen de Rotterdammers de kansen aaneenregen."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties