''Drie punten koesteren en blij zijn met deze zakelijke overwinning''

De uitspraak 'zakelijke overwinning' kreeg gisteren in de wedstrijd tussen Feyenoord en NEC een nieuwe dimensie. Na de rode kaart en de 2-0 vlak voor rust volgde er een tweede helft waarvan niemand spierpijn zal hebben gekregen. Javairô Dilrosun blikt voor de camera van de NOS terug op de wedstrijd.

"Drie wedstrijden op rij ben ik om verschillende redenen niet gestart: tegen Utrecht kreeg ik een tik waardoor ik wat last had, tegen PEC Zwolle was ik niet 100% en tegen FC Groningen was ik er niet bij omdat mijn been niet goed voelde. Tegen Ajax zat ik op de bank en ik denk dat ik daar wel goed inval. Vandaag mag ik dan vanaf de aftrap starten en dan is het natuurlijk heerlijk dat ik een goal kan maken. Je moet genieten als je mag beginnen, als je kunt voetballen, en dat doe ik op dit moment.''

De tweede helft was voor de toeschouwers alles behalve aantrekkelijk, maar hoe was dat voor de aanvaller die nauwelijks meer in het stuk voorkwam? "Je houdt ervan om de bal te hebben. Het was moeizaam tegen tien man van NEC te spelen, maar we moeten de drie punten koesteren en blij zijn met deze zakelijke overwinning. Ik moet zeggen dat NEC in de eerste helft wel leuk voetbalde en dat ze ons soms wel wegtikten.''

Volgens Dilrosun was de wedstrijd in de eerste helft al gespeeld. ''Na de rode kaart en de penalty weet je dat de wedstrijd is gedaan. Je moet natuurlijk wel gefocust blijven, zorgen dat we geen tegengoal krijgen en misschien zelf een goal maken. Op naar zondag!" De aanvaller heeft maar al te goed door dat er tegen de aanstaande tegenstanders, FC Twente en PSV, uit een ander vaatje getapt moet gaan worden dan gisteren.