Drie Feyenoorders verkozen in Elftal van de Week van De Telegraaf

Drie Feyenoorders verkozen in Elftal van de Week van De Telegraaf

Feyenoord is weer een stap dichter bij de landstitel na een goede prestatie tegen Sparta. Op Het Kasteel won het met 1-3, waarbij verschillende Feyenoorders zichzelf goed presenteerden. Voormalig Feyenoorder André Hoekstra nam drie van hen op in het Elftal van de Week dat hij namens De Telegraaf mocht samenstellen.

Dávid Hancko was de eerste van de drie. "Samen met Trauner is hij über-betrouwbaar. Dat zag je ook weer tegen een ploeg als Sparta, waaraan je merkte dat ze echt in vorm zijn en zomaar gevaarlijk kunnen worden. Die twee zijn niet alleen verdedigend ijzersterk, maar ook aanvallend nog eens levensgevaarlijk, wat Hancko met zijn 1-3 weer liet zien."

Naast de uitverkiezing van Hancko en lovende woorden voor Trauner was er ook lof voor linksback Quilindschy Hartman. "Afgezien van zijn leermomentje in De Klassieker is hij al tijden prima en speelt hij eigenlijk heel volwassen. Hij is no-nonsense, in zijn strijd en agressiviteit. Daar staat echt het Feyenoord-stempel op gedrukt. En dan had hij ook opnieuw een paar fantastische passes en goede voorzetten in huis. Dat laat hij niet eens in de zoveel tijd zien, maar wedstrijden achter elkaar."

Tot slot lichtte hij Igor Paixão uit, die tegen Sparta weer eens aan de aftrap mocht staan en direct voor de openingstreffer tekende. "Hij wordt steeds beter na de wisselvalligheid die erin zat als nieuweling bij de club. Hij is vliegensvlug en was bij vlagen ongrijpbaar tegen Sparta. Hij scoorde zelf en heeft Feyenoord de opties geboden om nog meer te kunnen scoren. Je speelt helemaal een topwedstrijd als al die voorzetten er ook nog in vliegen."

Elftal van de Week:
Stijn van Gassel (Excelsior); Mica Pinto (Sparta), Jurriën Gaari (RKC Waalwijk), Dávid Hancko, Quilindschy Hartman; Oussama Tannane (NEC), Jay Idzes (Go Ahead Eagles), Mitchel Paulissen (SC Cambuur); Iñigo Córdoba (Fortuna Sittard), Luuk de Jong (PSV), Igor Paixão

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties