Dramatische start levert Feyenoord nederlaag op in Rome

Feyenoord is de Europese campagne donderdagavond dramatisch begonnen. In Stadio Olimpico werden de Rotterdammers weggespeeld door Lazio: 4-2. De ploeg van Arne Slot kwam er in de eerste helft totaal niet aan te pas en mocht zich met een 3-0 ruststand nog in de handen knijpen. In Oostenrijk eindigde de andere wedstrijd in de poule in een 1-0 overwinning voor SK Sturm Graz.

Slot begon donderdagavond met Quilindschy Hartman op de linksback positie. De jeugdexponent hield daarmee concurrenten Fredrik Bjørkan en Marcos López op de bank. Het middenveld bestond, net als de aanval, uit de gebruikelijke namen. Aan de kant van Lazio kreeg sterspeler Sergej Milinkovic-Savic rust. Hij begon op de bank. Pedro, die jarenlang actief was bij FC Barcelona, zat op de tribune.

De Italianen kwamen na ruim drie minuten al op voorsprong. Luis Alberto werd na een combinatie met Matias Vecino oog in oog met Bijlow gezet en faalde niet: 1-0. Tien minuten later verdubbelde Lazio de voorsprong. De restverdediging van Feyenoord stond niet goed, waardoor het achterin helemaal open lag. Hartman kwam in de één tegen één met Felipe Anderson, die naar binnen kwam en het doel van Bijlow onder vuur nam. Een, op het oog, houdbare bal eindigde in het net: 2-0.

Na een half uur spelen werd de schade nog groter. Lazio kreeg alle tijd en ruimte om een aanval op te zetten, waarna Matias Vecino een rebound in het doel kon werken: 3-0. Feyenoord speelde dramatisch en maakte in de eerste helft geen enkele kans om in ieder geval de eretreffer te maken. Het eerste kansje van de wedstrijd was in de veertigste minuut voor Sebastian Szymański, die het vanaf een meter of twintig probeerde. Zijn schot werd weggebokst door Ivan Provedel.

Na rust werd Szymański gewisseld voor Alireza Jahanbakhsh. Feyenoord kwam redelijk uit de kleedkamer, met kansjes voor de Iraniër en Patrik Wålemark tot gevolg. Ook Quinten Timber nam het Italiaanse doel onder vuur vanaf afstand, maar zag zijn inzet enkele meters naast rollen. Het leed tot niets, want een kwartier na rust kwamen de Italianen via wederom Vecino op 4-0. Mats Wieffer maakte vervolgens z’n debuut en ook Santiago Giménez mocht invallen.

Vijf minuten na zijn wissel maakte de Mexicaan de eretreffer voor Feyenoord vanaf de stip: 4-1. Igor Paixão mocht vijf minuten voor het einde ook zijn debuut maken. Twee minuten voor tijd maakte Giménez de 4-2 met een rebound nadat een schot van Oussama Idrissi op de onderkant van de lat eindigde. In de laatste minuut dacht Feyenoord nóg een penalty te krijgen, maar die werd teruggedraaid door de VAR.