Dos Santos eiste schadevergoeding van Feyenoord na administratieve fout

Dos Santos eiste schadevergoeding van Feyenoord na administratieve fout

Feyenoord heeft recentelijk in de clinch gelegen met oud-jeugdspeler Giuliany Ben-David dos Santos. De huidige linksbuiten van PEC Zwolle Onder 21 beweerde psychische schade te hebben opgelopen door een fout die de Rotterdammers hebben gemaakt rondom het niet verlengen van zijn aflopende contract.

Dos Santos eiste een bedrag van 75.000 euro plus een vergoeding voor geleden psychische schade. Uiteindelijk moest het geschil opgelost worden door de arbitragecommissie van de KNVB. Huisjurist Joris van Benthem, die in het verleden diverse zaken heeft gewonnen voor Feyenoord en daardoor de bijnaam 'de schrik van Zeist' kreeg, is ook dit keer in het gelijk gesteld.

Dit neemt niet weg dat Feyenoord wel degelijk een administratieve fout heeft gemaakt. Dos Santos tekende in 2019 een contract voor drie seizoenen in De Kuip. Enkele maanden voordat zijn verbintenis afliep, kreeg hij een brief waarin Rini Coolen aangaf hem te willen behouden voor het nieuwe seizoen. Een week later bleek dit een misverstand te zijn. De brief had nooit verzonden mogen worden.

Feyenoord stuurt dit soort brieven standaard wanneer ze toekomst zien in een speler, ook wanneer er nog geen nieuw contract is getekend. Wanneer een talent zijn contract toch niet verlengt en overstapt naar een concurrent of een stap maakt naar het buitenland, dan kon Feyenoord later nog een opleidingsvergoeding declareren. In het geval van Dos Santos was het al duidelijk dat Feyenoord zijn contract niet wilde verlengen, dus had het standaardbericht niet verzonden mogen worden.

Dos Santos ging niet akkoord met de uitleg van Feyenoord en schakelde een advocaat in. De oud-jeugdspeler was van mening dat Feyenoord een ondubbelzinnige toezegging had gedaan. De arbitragecommissie stelde vast dat de Rotterdammers onzorgvuldig hebben gehandeld, maar dat het niet verwijtbaar genoeg is voor een schadevergoeding. Dit schrijft Voetbal International in het weekblad. Klik hier om de uitkomst van de zaak na te lezen.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties