''Dit zijn de avonden waarop De Kuip zijn magie kan waarmaken''

''Dit zijn de avonden waarop De Kuip zijn magie kan waarmaken''

Feyenoord staat voor een vrij bizarre ontknoping in de Europa League. De Rotterdammers kunnen nog groepswinnaar worden, maar ook tweede (verder in de Europa League), derde (verder in de Conference League) of vierde (Europees uitgeschakeld) worden in de poule.

In het meest positieve geval wint Feyenoord met twee doelpunten verschil van Lazio en behaalt FC Midtjylland geen monsterscore tegen Sturm Graz. Dan zijn de Rotterdammers gewoon groepswinnaar. Voormalig verdediger Ulrich van Gobbel kijkt uit naar de ontmoeting met de Italianen. ''Feyenoord vind ik als club al een magische naam hebben en op Europese avonden komt er altijd iets extra’s bij.''

''Ik kan ze nog zo noemen'', vertelt de huidige jeugdtrainer van Feyenoord wanneer het in gesprek met De Telegraaf gaat over de wedstrijden in 2000 tegen Lazio. De Rotterdammers versloegen de Italianen in Rome met 1-2 en in De Kuip werd het 0-0. ''Simone Inzaghi, Alen Boksic, Dejan Stankovic, de Argentijnen Diego Simeone, Sebastian Veron en Nestor Sensini, Roberto Mancini en Pavel Nedved. Lazio had destijds veel ervaring op het veld staan, maar iedereen vergeet dat wij ook spelers hadden die gepokt en gemazeld waren.''

Jeugdtrainer Melvin Boel ziet Feyenoord in ieder geval doorgaan in Europa en kijkt ook uit naar de kraker in De Kuip. "Het is sowieso een mooie pot en ik denk dat het heerlijk is dat je deze pot thuis speelt. We weten ook waar De Kuip toe in staat is, je weet ook waar het team toe in staat is, dus ik heb er alle vertrouwen in", aldus Boel bij Feyenoord TV. Bij winst is Feyenoord sowieso door in Europa, al is het dan de vraag in welk toernooi.

Analist Rory de Groot is het eens met de woorden van Boel. "Ja, dit zijn de avonden waarop De Kuip zijn magie kan waarmaken en dat al heel vaak heeft gedaan. Feyenoord heeft een paar mindere wedstrijden gespeeld, maar de potentie is er zeker en dan met die Kuip erachter... het is ook alles of niets. Je kunt niet ergens op spelen, je moet gewoon winnen en dat kan soms ook heel bevrijdend werken. Ik heb er vertrouwen in."

Lees meer over
Feyenoord Europa League
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties