Dit verdiende Feyenoord tot nu toe aan het EK in Duitsland

Dit verdiende Feyenoord tot nu toe aan het EK in Duitsland

Feyenoord was op het EK in Duitsland totaal met zeven spelers vertegenwoordigd. Tijdens de groepsfase kwamen Justin Bijlow, Lutsharel Geertruida, Dávid Hancko, Leo Sauer, Gernot Trauner, Ondřej Lingr en Luka Ivanušec in actie. Inmiddels is de achtste finale aangebroken en zijn nog vijf spelers van de Rotterdamse club actief.

Het EK in Duitsland begon op vrijdag 14 juni en eindigt precies een maand later met de finale. Tot nu toe heeft Feyenoord een bedrag van 1,5 miljoen euro verdiend. De groepsfase leverde een bedrag op van 1,28 miljoen en nu Oostenrijk, Nederland en Slowakije zich hebben geplaatst voor de achtste finale van het toernooi, komt daar nog eens 212.000 euro bij.

Wanneer landen waar Feyenoorders in actief zijn verder komen in het toernooi, levert dat weer meer inkomsten op. Clubs ontvangen een dagvergoeding van ongeveer 8800 euro. De UEFA keert alleen aan clubs uit die actief zijn in Europa. De club van Georginio Wijnaldum ontvangt bijvoorbeeld geen vergoeding. Voor het afstaan aan spelers die actief zijn op de Copa America worden er ook geen vergoedingen uitbetaald.

Speelschema
Hancko en Sauer | Engeland - Slowakije ⁠
Zondag 30 juni 18:00

Geertruida en Bijlow | Nederland - Roemenië
Dinsdag 2 juli 18:00

Gernot Trauner | Oostenrijk - Turkije
⁠Dinsdag 2 juli 21:00

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties