Dit is de opstelling van Feyenoord tegen SC Heerenveen

Dit is de opstelling van Feyenoord tegen SC Heerenveen

Om 16:30 uur neemt Feyenoord het in De Kuip op tegen SC Heerenveen. Hoewel de wedstrijd tegen de club uit Friesland vooral wordt overschaduwd door de Champions League-wedstrijd van aanstaande dinsdag en De Klassieker van volgende week, is het belangrijk om vandaag voor de derde keer op rij te winnen. Arne Slot wijzigt niet in zijn basiself ten opzichte van de overwinning op FC Utrecht.

Zoals verwacht is Lutsharel Geertruida gewoon fit genoeg om in de basis te starten. De verdediger van Feyenoord haakte in de interlandperiode geblesseerd af op de laatste training voor de wedstrijd tegen Ierland, maar al snel werd intern duidelijk dat dit niet ernstig was. Zijn back up Bart Nieuwkoop zit echter niet in de wedstrijdselectie. De 27-jarige rechtsback heeft een lichte blessure en is herstellende om vervolgens zo snel mogelijk weer in actie te kunnen komen. De verdediging tegen SC Heerenveen wordt opgevuld met aanvoerder Gernot Trauner, Dávid Hancko en Quilindschy Hartman.

Ook het middenveld laat Slot ongewijzigd. De trainer van Feyenoord kiest ervoor om met Mats Wieffer, Quinten Timber en Calvin Stengs aan de aftrap te beginnen. De aanvallende middenvelder was afgelopen twee wedstrijden succesvol met twee assists tegen Almere City en één doelpunt en assist tegen FC Utrecht. Ook Timber en Wieffer waren afgelopen twee wedstrijden bij meerdere doelpunten betrokken. De nummer acht van de Rotterdammers scoorde en gaf één assist tegen Almere. Wieffer was ook trefzeker tijdens de 6-1 overwinning in De Kuip.

Ook in de aanval wijzigt Slot niet, wat betekent dat Luka Ivanušec zijn debuut in De Kuip zal gaan maken. De Kroaat was afgelopen interlandperiode succesvol met Kroatië door te scoren tegen Letland. Door de blessure van Ayase Ueda was er, ondanks zijn jetlag, geen twijfel over de basisplaats voor Santiago Gimenez. De Mexicaan kwam pas laat deze week terug uit Amerika, maar zal tegen SC Heerenveen wederom op jacht gaan naar doelpunten. Igor Paixão was afgelopen periode actief met het Olympisch elftal van Brazilië en staat vandaag rechtsbuiten.

Opstelling Feyenoord
Wellenreuther; Geertruida, Trauner (C), Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Paixão, Gimenez, Ivanušec.

Wissels Feyenoord
Van Sas, Lamprou, Beelen, Lopez, Zerrouki, Zechiël, Van den Belt, Lingr, Sauer, Alireza, Minteh.

Dilrosun ontbreekt
De 25-jarige aanvaller Javairô Dilrosun maakt geen deel uit van de wedstrijdselectie van Feyenoord tegen SC Heerenveen. De buitenspeler zal plaatsnemen op de tribune. Trainer Slot benadrukt dat deze beslissing niet verband houdt met transferperikelen, maar eerder met de noodzaak om keuzes te maken over welke spelers wel of niet in aanmerking komen voor speeltijd. Slot geeft bijvoorbeeld de voorkeur aan de talentvolle Leo Sauer.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties