Dilrosun wil geen transfer: "Ik denk dat mijn kansen er wel liggen"

Na zijn basisplaatsen tegen Heracles Almelo en FC Utrecht kreeg Javairo Dilrosun ook in de oefenwedstrijd tegen FSV Mainz speeltijd vanaf de aftrap. De buitenspeler van Feyenoord lijkt zich inmiddels weer terug in het vaste basiselftal van Arne Slot te hebben gevoetbald en dat is iets dat hem heel erg goed doet, zo vertelt Dilrosun zelf tegenover RTV Rijnmond.

Uiteraard krijgt de aanvaller van Feyenoord de vraag hoe de afgelopen seizoenshelft voor hem was, waarin hij in totaal slechts 207 minuten heeft gespeeld. "Het was heel moeilijk, want als voetballer sta je het liefst altijd in de basis. Dan is het moeilijk als je bijna geen minuten maakt. Zoals iedereen kan zien heb ik altijd goed getraind en hard gewerkt. Dat heeft uiteindelijk geloond."

De beperkte speeltijd had ook invloed op de motivatie van Dilrosun, maar toch lukte het hem wel om altijd de knop om te zetten bij trainingen. "Op sommige momenten was het extra vervelend dat je niet speelt, omdat je denkt wel voor verandering te kunnen zorgen in een wedstrijd. Ik heb alleen nooit echt de moed verloren en altijd wel vertrouwen gehad dat het goed zou komen."

"Het was fijn natuurlijk, echt iets waar ik naar uitkeek", gaat de 25-jarige vleugelspeler verder over zijn speeltijd in de laatste wedstrijden van het seizoen. "Het was ook wel even wennen, want het was volgens mij zeven maanden geleden dat ik voor het laatst had gespeeld en doordeweeks moest ik ook weer gelijk voetballen. Het was zwaar voor de benen, maar daar kijk je naar uit als voetballer. Mentaal is het wel heel fijn dat je twee keer kort achter elkaar in de basis mag staan."

Geen transfer
Dilrosun is heel duidelijk dat zijn doel voor de tweede seizoenshelft gewoon in Rotterdam ligt. "Ik ben gewoon bij Feyenoord en daar zijn al mijn ogen op gericht. Ik wil hier gewoon goed trainen en hard werken, want ik denk dat de kansen er ook wel liggen. Ik moet gewoon goed trainen en dan zie ik het wel. Ik zie het wel aan de trainingen dat ik vertrouwen krijg van de staf en soms met de basis meetrain."

Mede door de interlandverplichtingen van Alireza Jahanbakhsh en Yankuba Minteh zou het ook niet logisch zijn om nog een buitenspeler laten vertrekken, dus wil Dilrosun hiervan profiteren. "In deze periode heb ik niets gehoord over het mogen vertrekken of blijven. Maar op de trainingen zie je dus wel dat de trainer je vertrouwen geeft. In deze periode is er denk ik wel altijd interesse in spelers, zeker omdat ik ook minder heb gespeeld komen clubs wel piepen wat er aan de hand is. Om eerlijk te zijn ben ik daar niet echt mee bezig en op dit moment heb ik mijn focus op het goed trainen."

Ambitie
Dilrosun zijn huidige doel ligt volledig op het goed presteren in de tweede seizoenshelft. "Toen ik hier kwam, wilde ik laten zien hoe goed ik ben en kampioen worden met Feyenoord, iets dat wel is gelukt. Het eerste seizoen ging met pieken en dalen. Nu is het aan mij om deze tweede seizoenshelft meer pieken te laten zien. In de eerste helft was dat moeilijk omdat ik weinig speelde en nu probeer ik echt te laten zien dat ik gewoon een goede speler ben." Of de aanvaller alles heeft laten zien dat hij kan? "Eerlijk gezegd denk ik dat niet, maar dat is ook aan mezelf om te laten zien. Daar werk ik nu hard naartoe."

Lees meer over
Javairo Dilrosun
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties