"Die wil wordt alleen maar sterker, want we zijn aan het wegstrepen"

"Die wil wordt alleen maar sterker, want we zijn aan het wegstrepen"

Bij Feyenoord was dit seizoen lang de vraag wie Arne Slot op de vleugels moest neerzetten. Inmiddels heeft hij al enkele keren gekozen voor Alireza Jahanbakhsh en Oussama Idrissi, wat goed uitpakte. In FC Rijnmond werden onder meer hun prestaties besproken.

Dat gebeurde met voormalig trainer Robert Maaskant en oud-voetballer Leen van Steensel. "Voor het seizoen dacht ik: is dit nu wat Feyenoord echt beter gaat maken?", trapte laatstgenoemde af toen het over de vleugelspelers van de Rotterdammers ging. "Jahanbakhsh en Idrissi hebben allebei een zwakke start gehad, maar ze zijn nu toch echt belangrijk. Dat heeft Slot goed gedaan."

"Het zijn twee spelers die kracht hebben en het vermogen om ongelofelijk hard te werken voor het elftal als ze de bal niet hebben", aldus Maaskant. "En op het moment dat ze de bal wel hebben, kunnen ze creëren. Vaak door een voorzet, soms door een individuele actie. Maar ik denk eigenlijk dat dat het enige is wat Feyenoord mist: een dribbelaar in de kleine ruimte."

Desondanks staat Feyenoord er ook met de huidige vleugelspelers goed voor. Dat komt ook door de wisselwerking met de opkomende backs, merkte Van Steensel op. "Dat deed Slot bij AZ ook en is bijna niet te verdedigen. Daardoor krijgen buitenspelers die iets minder technisch zijn, net wat meer ruimte om een voorzet af te leveren. Dat doet Feyenoord gewoon hartstikke goed."

Late treffer
Het leidde er ook dit weekend weer toe dat Oussama Idrissi een winnende goal kon maken. Niet voor het eerst gebeurde dat laat in de wedstrijd. "Het zit gewoon in de wil", stelde Maaskant. "En die wil wordt alleen maar sterker, want we zijn aan het wegstrepen. Iedere stap die ze dichter bij de eindstreep komen, gaan ze nog harder lopen. Dan krijg je nog meer energie."

Maaskant ziet wel nog één potentiële valkuil. "Ze gaan nu een periode in met ontzettend veel wedstrijden. Hoe gaat dat meetellen? Feyenoord is een zware fase met veel topwedstrijden goed doorgekomen ondanks een aantal stevige blessures, ook bij belangrijke spelers. Dat was hartstikke knap, maar kun je dat nog een keer? Dat wordt de grote vraag."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties