Derksen: ''Rotterdam moet laten zien hoe blij ze zijn met Feyenoord''

Derksen: ''Rotterdam moet laten zien hoe blij ze zijn met Feyenoord''

Feyenoord heeft de laatste dagen indruk gemaakt. Johan Derksen ziet dat de supporters veel passie en toewijding hebben voor de club. De analist stelde maandagavond dat Feyenoord enorm belangrijk is voor de stad Rotterdam en van mening is dat de Gemeente Rotterdam de stadionclub meer moet omarmen.

"Het Legioen is er altijd, hè! De stad heeft het ook verdiend na alle aanslagen en ellende'', begint De Snor zijn verhaal in Vandaag Inside. ''Wat mij dan enorm stoort, is dat zo'n club, die zo'n feest teweegbrengt, niet in een verouderd stadion zou moeten spelen. Ze zouden een hypermodern stadion moeten bouwen, wat Rotterdam als havenstad status geeft.''

Verschillende nieuwbouw- en renovatieplannen zijn, mede door de hoge kosten, nooit van de grond gekomen. ''Voor iets in de stad dat zoveel teweegbrengt, kan het nooit te duur zijn. Dit is zo waardevol voor een stad. Aboutaleb kan alle buurten ingaan en preken houden, maar dit is niet te realiseren. De gemeente moet nu maar eens laten zien hoe blij ze zijn met zo'n club."

Rotterdam heeft behoefte aan een stadion dat voldoet aan de normen van de UEFA en de FIFA, zodat de stad weer in staat is om grote Europese finales te organiseren. "Ik zie Aboutaleb dan op het ereterras. Wethouders willen daar graag aanwezig zijn, want zij voelen zich verbonden met de arbeidersclubs. Maak je eens sterk zodat die mensen een stadion krijgen waarin weer een grote Europese finale kan plaatsvinden."'

Feyenoord heeft de zestiende titel gevierd met 100.000 supporters op de Coolsingel. Voor de stad is er geen betere reclame mogelijk dan dit. Er moet meer geld terugvloeien naar de club. "Als grote stad heb je een budget voor citymarketing, omdat dit van groot belang is. De beelden van Rotterdam verspreiden zich over de hele wereld. Het is nu tijd dat de stad stappen onderneemt."

Rene van der Gijp
De oud-voetballer heeft de beelden in De Kuip gezien en was onder de indruk. "De energie in dat stadion, dat is krankzinnig. Dat zie je niet bij een FC Barcelona of Real Madrid. Dat zie je echt nergens. De emotie jongen...!"

Lees meer over
Johan Derksen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties