Derksen hekelt 'theater' bij Klaassen: ''Er zijn veel ergere dingen''

Derksen hekelt 'theater' bij Klaassen: ''Er zijn veel ergere dingen''

Johan Derksen is van mening dat het aansteker incident bij Feyenoord te veel wordt opgeblazen in de media. Tijdens De Klassieker werd Davy Klaassen op zijn achterhoofd geraakt door een supporter van de Rotterdamse club. De analist noemt het gooien van voorwerpen naar het veld iets van alle tijden en begrijpt dan ook weinig van de selectieve verontwaardiging.

''Ik vind het zwaar overdreven'', vertelt Derksen in Vandaag Inside. ''Ik heb er vandaag iedereen over gehoord. Ik ben in 1966 in de voetbalwereld beland en daar heb ik vijftig jaar gezeten. Er zijn vijftig jaar lang aanstekers en veel ergere dingen gegooid. Ik vind het veel erger dat een paar snotneuzen bij Feyenoord staan te zingen: 'Joden aan het gas'. Daar zou ik boos om worden, niet om zo'n aansteker. Ik heb me ontzettend geërgerd aan een nieuwe generatie snotneuzen die voor de wedstrijd al stonden te zingen. Daar werd verder niet over gesproken.''

''Ze hebben altijd al met aanstekers gegooid, toen werden het flesjes en daarna plastic bekers. Ajax heeft een keer zo'n staaf op het veld gehad. Tijdens de warming-up van Feyenoord tegen Estudiantes in Argentinië werd Jan Boskamp met een muntstuk tegen zijn hoofd gegooid en liep hij een bloedende hoofdwond op. Ik heb bij PSV gezien dat iemand een vol blikje bier op zijn hoofd kreeg. Ze doen nu net alsof het een geweldige schande is, maar als de onderbuikgevoelens gaan opspelen bij supporters, dan worden er dat soort dingen gedaan. Als je 50.000 mensen in het stadion hebt, dan zitten er altijd idioten bij, dat weet je.''

Davy Klaassen had zich in de ogen van Derksen niet zo moeten aanstellen. ''John de Wolf hadden we om de haverklap met een open wenkbrauw, die met verband om zijn hoofd moest voetballen. Nu heeft Klaassen zo'n klein sneetje waar een druppeltje bloed uitkomt en dan wordt er theater gemaakt. Hij had er toch gewoon mee door kunnen spelen. Het wordt allemaal gedramatiseerd. Er zijn veel ergere dingen dan dat. Ik heb de burgemeester en minister in mineur gezien. Tot overmaat van ramp kwam Marjan Olfers nog langs om wat open deuren in te trappen. Die heeft nog nooit iets relevants gezegd. Iedereen bemoeit zich ermee, maar er is niks aan de hand!"

"Ik ben het met Johan eens," vult René van der Gijp aan. "Als er 43.000 mensen op de tribunes zitten, waar het ook is, dan zijn er altijd een paar die op gekkigheid uit zijn. Dat hou je niet tegen! Duitsland is erger, Frankrijk is erger, Portugal is erger. Heb je Frankfurt tegen Napoli gezien? Ik bedoel: wij zijn nog steeds het land waar het minste gebeurt. Heb je Basel gezien? Daar vallen iedere twee weken zwaargewonden onder de politie."

Lees meer over
Johan Derksen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties