Derksen: ''Die zijn in staat om iemand te vermoorden''

Derksen: ''Die zijn in staat om iemand te vermoorden''

De wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax van aanstaande zondag wordt uitvoerig besproken in de media. De Rotterdamse club doet er alles aan om te benadrukken dat het gezond verstand gebruikt moet worden. Johan Derksen en Rene van der Gijp zijn lovend over Het Legioen, maar zien ook dat het regelmatig over het randje gaat.

''We hebben allemaal een zwak voor Feyenoord'', begint Derksen in het praatprogramma Vandaag Inside. ''Het Legioen is fantastisch voor de club, want je speelt altijd met twaalf man thuis. Alleen is de harde kern van Feyenoord de ergste en naarste groepering uit het Nederlandse voetbal. Wanneer Ajax daar scoort en je dan die koppen van de harde kern in beeld ziet, die zijn in staat om iemand te vermoorden.''

Chris Woerts ziet een grote uitdaging voor de lokale driehoek. ''Ik denk dat het de grootste uitdaging wordt om de bus van Ajax veilig in het stadion te krijgen. Alle supporters van Feyenoord staan natuurlijk die bus op te wachten en dat is echt een rampenfonds. De sfeer bij Feyenoord is op dit moment zo euforisch. Ze kunnen zondag bijna niet verliezen, dan zal je zien dat Ajax het eerste doelpunt maakt en dan zijn de rapen gaar.''

Dartpijlen
De supporters zijn al weken bezig met De Klassieker van zondag. De meest opmerkelijke verhalen gaan rond op sociale media. Analist Rene van der Gijp heeft een oproep gelezen om dartpijlen mee te nemen naar De Kuip. ''Toen schreef er een onder: 'dan kan je beter Barney uitnodigen'. Het wordt toch steeds gekker, hé?'' Het fragment is te bekijken in de videoplayer.

Lees meer over
Johan Derksen Chris Woerts
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties