Den Ouden: "Daar heeft Feyenoord het best wel eens lastig mee"

Feyenoord opent zondagavond de jacht naar de veertiende KNVB Beker in de clubhistorie. De laatste keer dat de Rotterdammers het bekertoernooi wonnen was in 2018 en dus is het weer tijd om een nieuwe dennenappel toe te voegen aan de prijzenkast. Om maandag gehuldigd te worden in de binnenstad moet het elftal van Arne Slot in de eindstrijd winnen van NEC.

"Het gaat ze wel lukken", opent oud-teammanager Bas van Noortwijk de uitzending van FC Rijnmond. "Ik denk even terug aan die thuiswedstrijd tegen NEC, toen ze met 2-0 voorkwamen en dachten 'dit kan wel een tandje minder', dat was niet zo’n goed plan. Je moet vol erop klappen en tot de laatste minuut geconcentreerd blijven." Geert den Ouden voegt toe: "Ik denk dat NEC Feyenoord ook wel onder druk gaat zetten. We hebben dat de afgelopen tijd veel gezien en daar heeft Feyenoord het best wel eens lastig mee."

"NEC is ook wel een beetje verder dan toen, want dat was vlak na de winterstop", concludeert Feyenoord-watcher Dennis van Eersel. "Sindsdien hebben ze gewoon indrukwekkende prestaties gehad. De wedstrijd tegen PSV springt er dan het meeste uit, maar in andere grote wedstrijden hebben ze er ook wel gestaan. Feyenoord krijgt dus wel een nog sterker NEC dan toen het geval was."

Van Noortwijk is jarenlang actief geweest bij de Rotterdammers en gaat in op het mogelijke thuisvoordeel dat Feyenoord zou hebben. "De kaarten zijn verdeeld onder de twee clubs, waar eerst nog een keer sponsors en genodigden van de clubs en KNVB afgaan. Het enige wat je merkt in mijn rol was het gezeur over kaarten, want die hebben ze er nooit genoeg. De mensen achter de schermen hebben zoveel werk daaraan. Dat is het verschil van een thuiswedstrijd. Die spelers gaan gewoon die finale spelen en dat is altijd bijzonder, dus dan merk je wel dat ze iets meer gespannen zijn. Je zit in je eigen kleedkamer. Alles wat je nodig hebt zit in je kleedkamer, dus wat dat betreft is het wel een thuisvoordeel."

De teammanager krijgt de vraag of men het bij Feyenoord in zijn tijd wel zag als een hoofdprijs. Hij reageert, logischerwijs, heel duidelijk. "Het zou wel heel vreemd zijn om te zeggen dat de KNVB Beker geen hoofdprijs is. Dat is niet omdat PSV nu kampioen gaat worden, maar het is altijd in de ogen van de technische staf en club een hoofdprijs geweest." Na het zien van een aantal nostalgische beelden gaat Van Noortwijk verder: "Als je dit ziet hoef ik toch niet te vertellen dat dit een echte prijs is? Dat leeft ook gewoon zo. Wat dat betreft is het heel eenvoudig."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties