De Wolf: ''We zijn aan het bouwen, maar moeten ook presteren''

De Wolf: ''We zijn aan het bouwen, maar moeten ook presteren''

Feyenoord neemt het vanavond op tegen FC Midtjylland. De Deense club heeft net als de Rotterdammers drie punten behaald in de poule. Het krachtsverschil is op voorhand vrij moeilijk in te schatten, maar John de Wolf denkt dat Feyenoord flink aan de bak zal moeten.

"Ik denk dat er in Nederland vaak iets te gemakkelijk 'dat is niets' wordt gezegd. Kijk naar vorig jaar bij ons: Union Berlin was niks, Maccabi Haifa was niks, maar het zijn ploegen die ook nu weer bovenaan staan in hun competities. Het is heel gemakkelijk roepen als je er niet in zit", aldus De Wolf in De Ochtendshow van Veronica, die daarna ingaat op de tegenstander van vanavond. "Het is een hecht team dat, als je het toelaat, aardig kan spelen. Ze hebben uitschieters zoals thuis tegen Lazio, er zit heel veel elan, voetbal en energie in die ploeg. Het is op wedstrijddag de vraag hoeveel je dat toe gaat laten en wat je zelf laat zien."

Feyenoord is op dit moment koploper na twee wedstrijden spelen. "In de poule staat iedereen op drie punten. Wij staan bovenaan omdat we het beste doelsaldo hebben. We gaan voor een goed resultaat en als wij de dingen doen die we moeten doen, dan denken we dat het wel goed gaat komen", zo vervolgt De Wolf. Hoe fit is het team? "Het is in deze drukke tijden ongelofelijk dat we op dit moment geen enkele blessure hebben. Da's een compliment voor iedereen, ook voor de spelers zelf. We hebben keus zat."

Plezier en energie in het elftal
Ook met de sfeer binnen het elftal is niks mis. "Dat zit wel goed. De club en het elftal stralen dat ook uit. Gisteren hebben we de laatste training gedaan in een heel klein stadion, 11.000 man, maar een fantastische grasmat. Dan merk je tijdens de training dat er heel veel plezier en energie in zit. Die jongens zijn er echt klaar voor. We hebben ook weleens een training of warming-up waarbij we 'ik weet niet wat er morgen van gaat komen' denken. Dat zegt ook niet alles, want soms speel je na een klotetraining de sterren van de hemel. Maar het was goed, het spatte er vanaf, mooie goals. We hebben een groep met allemaal nieuwe jongens en we zijn aan het bouwen, maar moeten ook presteren. Dat hebben we tot nu toe ook gedaan."

Lees meer over
John de Wolf
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties