De Wolf verbindt toekomst aan Feyenoord: ''Hier hoor ik thuis''

De Wolf verbindt toekomst aan Feyenoord: ''Hier hoor ik thuis''

Elke dag krijgt John de Wolf nog kippenvel als hij naar De Kuip rijdt om naar zijn werk te gaan. In gesprek met Rutger Castricum vertelt de assistent-trainer over zijn emotionele momenten in de afgelopen dagen. Hij kan er niet aan denken om weg te gaan bij Feyenoord.

"Dan wens ik hem een prettige wedstrijd", vertelt De Wolf vol overtuiging wat hij doet als Slot hem vraagt mee te gaan naar een andere club. "Dit is mijn club, hier hoor ik thuis. Dit is mijn huis, je hebt me nu gekregen dat ik op mijn emotie ga zitten en toch mijn gevoel laat spreken", lacht de Feyenoorder met emotie in zijn stem. "Als ik over de brug rijd krijg ik nog elke dag kippenvel. Als klein jongetje ben ik naar De Kuip gegaan met mijn vader. Ik heb altijd gezegd: 'hier zou ik ooit willen voetballen.' Toen heb ik hem gebeld en als twee kleine kinderen hebben we zitten huilen aan de telefoon dat ik bij onze club zou gaan voetballen."

De emoties voelde de assistent-trainer vooral tijdens de huldiging van maandag."Mijn vader is in 1999 overleden en toen ik daar gister stond op het bordes, dan krijg ik dat gevoel weer. Dan word ik wel emotioneel, want op you’ll never walk alone heb ik mijn vader weggebracht naar zijn laatste rustplaats. Dat zit diep in mij en daardoor voelt het voor mij als thuis. Die liefde zit veel dieper als mensen eigenlijk verwachten."

"Pijn is fijn"
Ook vertelt De Wolf nog een verhaal zoals de buitenwereld hem kent. Als verbinder is hij een belangrijk onderdeel van de technische staf. "Dávid hancko had een paar weken geleden een beetje pijntjes. Ik zei even tussen neus en lippen door: 'die pijn is fijn en wat je er straks voor terugkrijgt is zo fijn.' Een paar weken later lees je ineens dat hij dat benoemt, dus het gaat niet het ene oor in en de andere uit. Op het balkon (bij de huldiging, Red.) ben ik toch nog even naar hem toegelopen. Toen heb ik hem gezegd: 'joh, dit is waar we het over gehad hebben.'"

Lees meer over
John de Wolf
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties