De Wolf: "Natuurlijk hoop ik dat we alles bij elkaar kunnen houden"

De Wolf: "Natuurlijk hoop ik dat we alles bij elkaar kunnen houden"

John de Wolf heeft afgelopen weekend zijn zesde prijs met Feyenoord gewonnen. Na een mooie prijzenkast als speler, heeft hij nu ook de landstitel als assistent-trainer kunnen toevoegen. De clubicoon blikt terug op het belangrijkste moment van afgelopen seizoen en kijkt naar de toekomst.

"Ons grote geluk is dat wij met een nieuw team zijn begonnen en tijdens het WK door konden trainen", opent De Wolf in de voetbalshow van Ziggo. "Er zijn een aantal jongens gekomen en die waren niet goed genoeg om hele wedstrijden te spelen. Daar kunnen we van alles van vinden, maar dat was wel het probleem. In die weken hebben wij een hele goede inhaalslag gemaakt."

Het moment dat de selectie echt in het kampioenschap ging geloven, was net als bij veel supporters, de uitoverwinning bij Ajax. "Vooral na de wedstrijd hoe we daar gespeeld hebben was een mokerslag. Dan win je sinds jaren in Amsterdam, heb je de koppositie en loop je uit in de competitie. Dan kom je terug en staan er tienduizend supporters op het trainingscomplex te wachten. Niet met bakstenen, maar met fakkels en vlaggen alsof we al kampioen waren", lacht De Wolf.

Samenwerken met Slot
Zoals ook veel spelers vaak hebben gezegd, ziet De Wolf de communicatie en duidelijkheid als het sterkste punt van de hoofdtrainer van Feyenoord. "Het wil niet zeggen dat andere trainers dat niet hebben, maar hij weet echt welke kant hij op wil. Hij is heel nadrukkelijk aanwezig en laat helemaal niks liggen. Als er wat is, springt hij daar gelijk op aan. Voor het voetbal dat hij wil spelen moet je topfit zijn. Daar wordt ook naar getraind."

Leegloop
Uiteraard is het volgens De Wolf ook mooi als de selectie grotendeels compleet blijft. "Ik kan heel veel roepen, maar hoeft het niet te betalen", lacht de assistent-trainer. "Wij zijn er tot nu toe echt nog niet mee bezig geweest en hebben naar de titel toegewerkt. Dat is nu binnen en daar zijn we deze week vooral heel erg van aan het genieten. Wat daarna gaat gebeuren weet ik echt niet. Natuurlijk hoop ik dat we alles bij elkaar kunnen houden. Misschien is het ook wel goed voor een aantal spelers om een stap in hun carrière te maken. Nu zijn we vooral aan het genieten van wat we behaald hebben. Twee wedstrijden voor het einde ben je gewoon kampioen, hoe mooi is dat."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties