"De laatste keer dat Feyenoord zoveel scoorde, was bijna 50 jaar geleden"

"De laatste keer dat Feyenoord zoveel scoorde, was bijna 50 jaar geleden"

Feyenoord won zondag met 0-4 van Heracles Almelo. Daarmee blijft het er redelijk goed voor staan in de Eredivisie, al is koploper PSV nog steeds uit zicht. Toch was er in Studio Voetbal ook veel lof voor de nummer twee van de Eredivisie.

"Het was een walk in the park voor Feyenoord", zag Ibrahim Afellay in Almelo. "Het is eigenlijk nooit een wedstrijd geweest. Feyenoord was superieur. Het was een veredelde oefenwedstrijd, zoals je in de voorbereiding vaak ziet. Dat je aan het zelfvertrouwen werkt en lekker fit blijft. Feyenoord heeft vandaag de mogelijkheid laten liggen om echt een monsterscore neer te zetten. Ik ben op een gegeven moment ook gestopt met de kansen te tellen, want dat hield ik niet meer bij", lachte hij.

Toch was er één aanval in het bijzonder die hij nog wilde uitlichten, waarbij Calvin Stengs Luka Ivanusec alleen voor de keeper zette. "Dat vond ik echt een geweldige aanval. Die bal moest er gewoon in, zo'n aanval moet je belonen. Feyenoord speelde met Heracles. Het voordeel van de Nederlandse competitie is dat je ermee wegkomt om zoveel kansen onbenut te laten. In Europa krijg je er minder, dat is ook het probleem gebleken van Feyenoord in de Champions League."

Mats Wieffer
Pierre van Hooijdonk genoot in het bijzonder van het optreden van Mats Wieffer. "Hij was weer geweldig. Woensdag stond hij niet in de basis tegen Celtic; toen stond Zerrouki op zijn positie. Hij kwam er in de tweede helft in en toen zag je al wat een verschil dat is. In alles." Van Hooijdonk herinnerde eraan dat Feyenoord er een jaar geleden al alles aan deed om Zerrouki binnen te halen, nog voordat Wieffer was doorgebroken. "Als je ziet hoe belangrijk en hoeveel beter hij in een jaar tijd is geworden... Dat vind ik echt reuzeknap."

Meer punten en doelpunten
In de uitzending was ook statistiekenspecialist Bart Frouws van Voetbal International te gast. "Het grappige is dat iedereen een beetje negatief praat over Feyenoord", merkte hij op. "Dat komt misschien ook wel door de Champions League. Maar als je puur kijkt naar het aantal punten in de Eredivisie, dan hebben ze er 1 meer dan vorig jaar. Ze zeggen dat de aanval niet helemaal lekker loopt, maar ze scoren een stuk meer doelpunten dan vorig jaar en het jaar daarvoor. De laatste keer dat ze zoveel scoorden in één seizoen, was bijna 50 jaar geleden."

"Ze creëren veel, ze maken veel doelpunten en ze pakken meer punten dan vorig jaar", vatte Frouws samen. "In de Eredivisie gaat het dus goed. Maar ja, er is er één die het heel goed doet." Van Hooijdonk onderschreef het verhaal van Frouws en stelde dat Feyenoord nog steeds aan een erg goed seizoen bezig is. "Als Feyenoord matig speelt, haalt het nog steeds een 7. In Nederland is het gewoon een hoog niveau."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties