De Jong: ''Feyenoord was hartstikke voor de Conference League''

De Jong: ''Feyenoord was hartstikke voor de Conference League''

Volgens de voormalig algemeen directeur van Feyenoord, Jan de Jong, klopt er niks van de geluiden dat de Rotterdammers in eerste instantie een tegenstander van de Conference League zouden zijn geweest.

"Het is helemaal niet waar dat wij tegen de Conference League waren. Feyenoord was juist dolblij met de nieuwe Europese competitie. Het idee dat Feyenoord tegen was klopt totaal niet", aldus De Jong tegenover Voetbalprimeur. "We zeiden als Feyenoord alleen dat er een fatsoenlijke verdeling moest zijn tussen de inkomsten van de Champions League, Europa League en Conference League. Dat standpunt is volgens mij tot op de dag van vandaag niet veranderd. We juichten een nieuwe competitie met tenminste drie thuiswedstrijden dus toe, mits er een fatsoenlijke vergoeding tegenover zou staan. Op die manier zou de competitie wel geld opleveren als je eraan deelnam."

"We vroegen ook: is er onderzocht of er voldoende media-interesse is? Zijn er partijen die dit toernooi willen uitzenden? Dat zorgt voor een deel van de inkomsten. Dus nogmaals: Feyenoord was hartstikke voor de Conference League. De club heeft alleen gezegd: laten we wel kijken of er een goede verdeling komt van media-inkomsten en of dat in verhouding staat met de andere Europese toernooien."

"Nog steeds vind ik dat de verhouding tussen de drie Europese toernooien oneerlijk is", zo vervolgt De Jong. "Met name de grote landen met veel deelnemers hebben nog steeds veel media-inkomsten. Het blijft raar dat de startpremie van de Champions League 35 miljoen is zonder één duel te spelen, terwijl Feyenoord in de Conference League na achttien duels dertien miljoen bij elkaar gevoetbald heeft... Wat ik nastreef, is een eerlijkere verdeling binnen en tussen de verschillende competities. Dat is vanaf het begin zo geweest."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties