De Groot: ''Gewoon met vertrouwen en borst vooruit het veld opkomen''

De Groot: ''Gewoon met vertrouwen en borst vooruit het veld opkomen''

De komende dagen zal het bij vriend en vijand over de aankomende Klassieker gaan: slaat Feyenoord een enorm gat met de aartsvijand, blijven de verhoudingen hetzelfde of wordt er weer aangehaakt door de hoofdstedelingen? De afgelopen wedstrijden geven qua spelbeeld goede hoop, maar linksom of rechtsom zal de tegenstand zondag toch wel groter zijn dan in de afgelopen wedstrijden van Feyenoord. Al weet je het dit Eredivisie seizoen maar nooit.

Feyenoord-analist Rory De Groot heeft goede hoop op een overwinning van Feyenoord op Ajax na de wedstrijden tegen PEC Zwolle en FC Groningen. "Dat is hoe je moet spelen en nu is de vraag: kun je dit ook tegen Ajax? Je moet het wel beschouwen als een topper, maar ook als 1 van de 34 wedstrijden die je speelt. Al die spanning, die ook de aanhang er opplakt, laat dat buiten het veld. Ga zo spelen als je deed en ga Ajax daarmee te lijf", aldus De Groot bij Feyenoord TV. "Ga er vol op, niet bang zijn, niet zenuwachtig zijn. Gewoon met vertrouwen en borst vooruit het veld opkomen, want dat heb je verdiend: vanwege de stand op de ranglijst en het spel dat je laat zien. Ga gewoon de strijd aan en laat ze maar komen, zou ik zeggen."

Als Feyenoord koploper is als de Klassieker gespeeld wordt, wordt er meestal ook gewonnen (zeven van de acht keer, aldus presentator Jan Dirk Stouten). De Groot: "Het lijkt me dat ze vanaf het begin die drie punten moeten willen en dat ze dat ook van zichzelf eisen: dat dat het doel is. Niks meer en niks minder, maar vooral vol vertrouwen en ontspannen: ga niet mee in alle heisa. Ik heb al zo vaak gezien dat het dan zo overspannen is, dat spelers lamslaan of dat ze gaan lopen tackelen terwijl je bij jezelf 'rustig' denkt. Gewoon met vertrouwen spelen. Maak er niet meer van dat het is: Het is een topper, maar we zijn hier in De Kuip. Laat ze maar komen. Het is de club van 'Geen woorden maar daden', dus borst vooruit en gaan!"

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties