Databureau wijst Feyenoord als favoriet aan: 52% kans op titel

Databureau wijst Feyenoord als favoriet aan: 52% kans op titel

Feyenoord is op dit moment dé favoriet voor het kampioenschap in de Eredivisie. Dat is althans de laatste berekening van databureau FiveThirtyEight, dat dergelijke data voor allerlei sportcompetities berekent. Feyenoord maakt na het afgelopen weekeinde 52% kans om de Eredivisie te winnen.

FiveThirtyEight gebruikt de ranglijst, wedstrijdstatistieken, marktwaardes, resultaten uit het verleden en talloze beschikbare gegevens om een inschatting te maken van de te verwachten eindklasseringen van alle clubs. Deze wordt per speelronde aangepast. Zo ging Ajax nog als favoriet januari in (41% kans op de titel, ten opzichte van 31% voor Feyenoord), maar is na het afgelopen weekend Feyenoord de grote favoriet.

De kans op een titel van Feyenoord wordt momenteel ingeschat op 52%, het dubbele van de te verwachten nummer twee Ajax (26%). De kans dat PSV, AZ of FC Twente landskampioen wordt, is respectievelijk 10%, 7% en 5%. De kans dat Feyenoord op een Champions Leauge-plaats eindigt (top twee), is 76%.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties