"Dat was voor hem het besef dat het zo niet verder kon"

"Dat was voor hem het besef dat het zo niet verder kon"

Orkun Kökcü is bezig aan zijn beste seizoen in het shirt van Feyenoord. Als aanvoerder maakt hij wekelijks indruk en is hij momenteel de fitste versie van zichzelf. Hans en Jordan Kroon zijn mede verantwoordelijk voor de transformatie die Kökcü is ondergaan. Toen de Turkse international van trainer Arne Slot te horen kreeg dat er iets moest veranderen, nam hij het initiatief en ging hij aan de slag bij House of Champions.

"Iets wat leek als zijn zwakste punt, is nu misschien wel zijn allerbelangrijkste wapen geworden", vertelt Hans Kroon tegenover ESPN. "Juist zijn fysieke en mentale meerwinst stelt hem instaat betere keuzes te maken in het veld, waardoor zijn voetballende capaciteiten nog veel beter tot zijn recht zijn gekomen. Het feit dat je dat in relatief korte tijd voor elkaar kan boksen met elkaar, dat maakt je ongelofelijk trots."

Slot zorgde voor een duidelijk kantelpunt bij de middenvelder. Direct na een gesprek met de trainer nam Kökcü het initiatief om zijn teamgenoot Tyrell Malacia te volgen en te gaan trainen bij House of Champions. ''Hij belde na de wedstrijd tegen Drita op. Hij had de ontwikkeling gezien van Malacia, die op dat moment zijn teamgenoot was. Dat was voor hem het besef dat het zo niet verder kon. Arne Slot had ook tegen hem gezegd dat er echt iets moest gebeuren als hij die nummer tien-positie wilde waarmaken. Toen zijn we keihard gaan trainen om hem helemaal fit te maken.''

Transfer Malacia
Afgelopen zomer maakte Tyrell Malacia de overstap naar Manchester United. Ook voor de personal trainers was dit een bijzonder moment, na het mooie traject wat ze zijn aangegaan met de linksback. Malacia nodigde ze persoonlijk uit om mee te gaan naar het moment dat hij zijn contract mocht tekenen. ''Dat zijn unieke momenten om er bij zo’n bekroning bij te kunnen zijn. We weten waar hij vandaan komt, als zo’n jongen dan zo’n ontwikkeling doormaakt. Hij werd international en maakt een transfer naar één van de grootste clubs van de wereld. Dat zijn onbetaalbare momenten en die moet je koesteren. We weten dat hij tot nog veel meer in staat is.'' Vader en zoon volgen de Premier League nadrukkelijk en zien ook Kökcü graag een transfer maken naar de beste competitie ter wereld.

"Dat was voor hem het besef dat het zo niet verder kon"
De plek waar meerdere Feyenoorders zijn omgetoverd tot de fitste versie van zichzelf

Lees meer over
Orkun Kökcü
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties