''Dat koppel heeft hij nog nooit uit elkaar gehaald''

''Dat koppel heeft hij nog nooit uit elkaar gehaald''

Feyenoord zit in een mindere fase van het seizoen. Trainer Arne Slot blijft maar zoeken naar de juiste opstelling en er klinkt ook al wat kritiek op het wisselbeleid van de trainer. Journalist Valentijn Driessen is het met die kritiek eens.

"Ik begrijp de kritiek die langzaam opsteekt tegen Slot heel goed. Zelf denk ik al langere tijd bij dat het wisselbeleid en het zoeken naar de juiste opstelling: 'geef die gasten nou houvast'", aldus Driessen in De Telegraaf, die daarna terugblikt op de wedstrijd tegen Sturm Graz. "Nu kwam Jahanbakhsh er weer in, Szymanski wordt eruit gehaald. Dat is een van de weinige creatieve spelers die ook een doelpunt kan maken, een medespeler vrij voor de keeper kan zetten. Als je onder druk komt te staan haal je hem eruit en komt er een extra verdediger bij. Dat vind ik niet slim: ik zou juist het ritme uit die aanvallen van Sturm Graz halen met een aanvaller erbij."

Driessen ziet dat Slot op het veld graag met koppeltjes werkt die samen het best functioneren. Die koppeltjes worden echter met grote regelmaat uit elkaar gehaald, behalve eentje. "Ik heb nog geen enkele wedstrijd van Feyenoord gezien waarbij de tandem Kökcü - Timber goed draaide. Dat je denkt 'daar zit wat in, die combinatie klopt helemaal'. Dat koppel heeft hij nog nooit uit elkaar gehaald, dus met een van de twee op de bank." Driessen oppert verder om Dermane Karim de kans te geven in het eerste van Feyenoord. Volgens de journalist hoort hij minimaal op de bank te zitten.

Lees meer over
Orkun Kökcü Quinten Timber
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties