"Dat is een van de krachten van de Feyenoord Academy"

"Dat is een van de krachten van de Feyenoord Academy"

Davey van den Berg is pas 33 jaar, maar heeft al veel ervaring in het trainersvak. Deze zomer begint hij aan zijn vijftiende seizoen als jeugdtrainer bij de Feyenoord Academy. Samen met Arnold Scholten heeft hij komend seizoen de leiding over het Feyenoord Onder 17 elftal.

In gesprek met het Feyenoord Magazine vertelt de jeugdtrainer meer over hoe het is om met bekende oud-Feyenoorders op Varkenoord te lopen. "Meneer Jansen was dagelijks op Varkenoord. Als hij over voetbal sprak, luisterde je. Hij vertelde vaak over simpele dingen. Maar zei ook altijd: je bent nooit te oud om te leren. Dan had hij weer iets nieuws gezien van Lionel Messi, waar hij vol bewondering over vertelde. Daardoor dacht ik: als een man met zo'n staat van dienst zich nog kan ontwikkelen, dan heb ik zeker nog heel veel te leren."

Het samenwerken met topspelers als Van Gastel, Makaay en Taument heeft hem veel geleerd om de juiste stappen te maken in zijn carrière. Volgens Van den Berg is juist de wisselwerking tussen oud-profs en de trainers die ervoor gestudeerd hebben erg waardevol. "Al snel merkte ik dat de oud-profvoetballers binnen de opleiding wisten welke details het verschil maken. Daarom heb ik altijd andere trainers geassisteerd, naast het werk bij mijn eigen team. Dat nam ik allemaal mee, zodat ik het niveau van mijn trainingen kon verhogen. Die combinatie tussen oud-profs en CIOS-jongens als ik, dat is een van de krachten van Varkenoord."

Lees meer over
Feyenoord Onder 17
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties