''Dat is een hele moeilijke constructie''

''Dat is een hele moeilijke constructie''

Feyenoord-watcher Mikos Gouka bespreekt de huidige stand van zaken omtrent Joey Veerman. De Rotterdammers hebben zich gemeld bij sc Heerenveen om de middenvelder over te nemen. Feyenoord ziet Veerman als opvolger van Orkun Kokcü. De stadionclub rekent erop dat hij deze zomer een transfer gaat maken. Veerman moet met hulp van sponsoren gehaald worden.

''Dat is een hele moeilijke constructie, want je mag Veerman niet extern laten financieren'', vertelt Gouka in de AD Voetbal podcast. ''Een sponsor kan niet zes miljoen neerleggen om hem op te halen. Feyenoord kan ook geen schulden meer aangaan en heeft ook geen liquiditeit. Toch hebben ze bij Heerenveen aangeklopt en smeden momenteel een plan in De Kuip.''

''Het gaat dan om een constructie met aandelen'', vervolgt de journalist. ''Het is moeilijk uit te leggen. Als Feyenoord wat aandelen terugkrijgt dan levert dat geld op en hebben ze geld in kas. Het moet juridisch allemaal afgedekt zijn en dat is allemaal nog niet zo makkelijk.'' Veerman moet rond de vijf miljoen euro kosten.

''Los van de transfersom wordt ook nog gepraat over een doorverkooppercentage. Maar dat betekent dat Veerman straks wel voor zo’n 8 miljoen euro minimaal moet worden verkocht. Ze moeten er intern wel van overtuigd zijn dat deze speler veel en veel beter gaat worden. Dat zien ze dus gebeuren met Slot. Dan nog is het de vraag of hij voor veel geld naar het buitenland gaat.''

Veerman is een aanwinst voor Feyenoord
Lees meer over
Joey Veerman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties