''Dan kan ik niemand iets kwalijk nemen als er wordt gemist''

Heel lang had Feyenoord het zwaar met AS Roma. De periode dat de Rotterdammers beter in de wedstrijd kwamen, was vlak voor de penaltyserie. Helaas pakte dit niet goed uit en verloor de Stadionclub daarin met 4-2. De laatste nemer voor de bezoekers was Quilindschy Hartman. De linksback schoot na een korte aarzeling binnen, maar dit mocht niet baten. In gesprek met Veronica legt hij uit hoe hij zich voelt.

''Ik denk twee keer al dichtbij geweest, en misschien vandaag wel dichterbij dan ooit maar weer niet doorgegaan, dat is extra teleurstellend. Ik had het gevoel na die redding van Timon dat het aan onze kant zat. We begonnen ook goed alleen misten we daarna. Ik heb alle respect voor de jongens die het initiatief durfden te nemen en in zo’n stadion een penalty durfden te nemen. Dan kan ik niemand iets kwalijk nemen als er wordt gemist'', aldus Hartman.

De verdediger beredeneert vervolgens waarom hij de vierde penalty nam. ''Ik wil zelf iets in handen hebben. Dan moet je hem zelf nemen. Ik vind ook dat ik zelf op een punt ben gekomen om hem te nemen. Ik heb een goede trap dus ik heb geprobeerd rustig te blijven. Ik had m’n hoek gekozen en gelukkig scoorde ik, maar helaas was het niet genoeg.''

Het wedstrijdbeeld was voor een groot deel in het voordeel van AS Roma. Toch zag Hartman dat Feyenoord beter in de wedstrijd kwam. ''Ik had het gevoel in de eerste helft van de verlenging dat we aan het drukken waren. Ik denk dat we misschien meer hadden moeten spelen zoals in de eerste helft van de verlenging. Dat is misschien het enige wat achteraf balen was. Ik denk dat iedereen alles heeft gegeven, helaas verloren. We hebben nog alles om voor te spelen. We moeten weer door.''