Cultheld Lekbello: ''Albanezen hebben Feyenoord in hun harten gesloten''

Cultheld Lekbello: ''Albanezen hebben Feyenoord in hun harten gesloten''

In 1991 speelde Feyenoord een wedstrijd tegen Partizan Tirana in de Europacup II. Het land was destijds straatarm, en de spelers van de Rotterdammers wisten niet wat ze zagen in het land.

Dat de wedstrijd met 0-0 werd gelijkgespeeld deed er even niet toe. Feyenoord wilde het land helpen en startte een kledinginzamelingsactie. Ook Bakker Klootwijk deed mee en betaalde de hotelovernachting van Partizan Tirana tijdens de return in Rotterdam, ongeveer zo’n vijfduizend dollar.

De naam van het bedrijf kwam op het shirt van de Albanezen, waarin keeper Artur Lekbello de wedstrijd van zijn leven keepte tegen Feyenoord in De Kuip. Het leverde de doelman de status van cultheld op. Albanië is het gebaar van de Rotterdammers nog altijd niet vergeten, zo zegt Lekbello.

''Ik kan me de sponsor nog herinneren. Samen met Feyenoord hebben ze ons toen geholpen. Daarom hebben de Albanezen Feyenoord in hun harten gesloten. Het is mooi om Feyenoord na 31 jaar hier te ontvangen'', zegt Lekbello in gesprek met RTV Rijnmond. ''We hopen dat ze een goede wedstrijd spelen en we zijn blij om de club hier te verwelkomen in Tirana.''

De Albanees heeft vertrouwen in een goede afloop voor de Rotterdammers. ''Meestal wint de meest geduldige ploeg de finale. Als Feyenoord voorzichtig en geduldig kan zijn, dan heeft het de beste kans om van AS Roma te winnen. Als het ze lukt, dan zal ik één van de grootste fans zijn.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties