Cosmogroup nieuwe Official Supplier van Feyenoord

Cosmogroup nieuwe Official Supplier van Feyenoord

Nadat Cosmogroup en Feyenoord elkaar al sinds vorig seizoen weten te vinden, worden de handen nu officieel ineen geslagen en is Cosmogroup een 'official supplier' van de Rotterdammers. De Feyenoord vrouwen 1 en jeugdteams O21 en O18 zullen ook optimaal profiteren van het suppliership. Het contract is getekend tot en met juni 2025.

Om de spelers van Feyenoord optimaal te kunnen laten presteren, zijn de Rotterdammers vorig jaar begonnen om van elke atleet een 'innerselfie' te maken. Hiervoor is de hulp van Cosmogroup (een onderzoeks- en ontwikkelingsorganisatie dat zich richt op sportwetenschap en gepersonaliseerde voeding en supplementen) ingeroepen en dat bleekt zich al snel uit te betalen. De selectie is sinds die tijd steeds fitter geworden en dit had een belangrijk aandeel in de behaalde landstitel. Justin Bijlow legt uit hoe de samenwerking ook invloed heeft gehad op zijn fitheid: "Dankzij dit concept heb ik een innerselfie van mijn maagdarmstelsel kunnen laten maken. Hierdoor heb ik aanpassingen in mijn dieet gemaakt, waardoor ik dit seizoen aanzienlijk fitter en sterker ben geworden."

''Tezamen met Cosmogroep zijn wij in staat om per individuele sporter verder in te zoomen op voeding in combinatie met het bedrijven van topsport'', leggen Joost van der Hoek, Clubarts, Stijn Vandenbroucke, Hoofd Medisch en Performance, en Ruben Peeters, Head Performance Trainer, uit. "Door de innerselfies zijn wij in staat op maat dieetadviezen samen te stellen die leiden tot een verbeterde fitheid en een reductie in kans op ziekte of blessure. We willen de analyses bij onze spelers intensiveren, waardoor wij een finetuning van dieet en suppletie, met name ook rondom piekperiodes in het seizoen, kunnen gaan realiseren. Daarbij, in het geval van blessures, zullen wij ook in staat zijn een aanpassing in het dieet van de sporter te maken, zodat zijn herstel geoptimaliseerd wordt."

Petra Van Gucht, medeoprichter en directeur van Cosmogroup, is zeer verheugd met het Official Suppliership: ''De samenwerking met Feyenoord sluit volledig aan bij ons geloof in teamgeest bij het ontwikkelen van innovatieve oplossingen en het creëren van waarde. We zijn met onze expertise, namelijk het optimaliseren van het atletisch vermogen, goed gepositioneerd om duurzame trajecten voor spelers en toptalent te ondersteunen. Het afgelopen seizoen hebben we dan ook met trots het team ondersteund en kijken we ernaar uit om het talent en het harde werk van de selectie de komende seizoenen te ondersteunen en naar een nog hoger niveau te tillen.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties