''Conference League en finale dubbel geschenk uit de hemel voor Feyenoord''

''Conference League en finale dubbel geschenk uit de hemel voor Feyenoord''

Waar aan het begin nog lacherig werd gedaan over de Conference League is de stemming bij de media inmiddels volledig omgeslagen. Naarmate het toernooi langer duurde bleven er steeds meer aantrekkelijke affiches over. Wim Kieft vindt het affiche AS Roma - Feyenoord een waardige finale voor iets dat zich als een prachtig toernooi ontwikkeld heeft.

"Heel knap van Arne Slot om dit te bereiken met zijn team. Het budget haalt het niet bij die andere clubs, maar hij heeft spelers gekocht die goed bij zijn onderscheidende aanvallende speelstijl passen. Daarbij is de gehuurde Cyriel Dessers een schot in de roos. En geheel volgens de Nederlandse traditie heeft Slot ook plaats ingeruimd voor de eigen talenten van Feyenoord. Als je toch ziet wat voor een ontwikkeling spelers als Kökcü, Malacia en Geertruida hebben doorgemaakt en waard zijn geworden, dan is de Conference League en de finale een dubbel geschenk uit de hemel voor Feyenoord", aldus Kieft in zijn column in De Telegraaf.

"En dan treft Slot in de eindstrijd niemand minder dan de ervaren en gelouterde José Mourinho op de bank bij AS Roma. Twee trainers die totaal tegenovergestelde speelstijlen hanteren en propageren. Mourinho beschouwt de tactiek van veel Nederlandse clubs als een open huis tactiek. Waar hij wel raad mee weet", zo vervolgt Kieft, die geen goed woord overheeft voor de maniertjes van Mourinho. "Wat niet wegneemt dat AS Roma met Mourinho een gevaarlijke opponent is voor Feyenoord. Waar Slot zich niet gaat aanpassen met Feyenoord, zal Mourinho zich met de Italianen volledig instellen op de Nederlanders. Het wordt met Mourinho en AS Roma-Feyenoord genieten geblazen de komende weken en natuurlijk van de finale zelf ook."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties