Competitiebestuur: ''Maatregel past niet in het handelingskader''

Competitiebestuur: ''Maatregel past niet in het handelingskader''

Burgemeester Sybrand Buma van Leeuwarden heeft besloten dat er in de laatste thuiswedstrijden van het seizoen geen supporters meer welkom zijn in het uitvak van sc Cambuur. Het gaat om de wedstrijden tegen Go Ahead Eagles, FC Emmen, Feyenoord, FC Utrecht en RKC Waalwijk. Het competitiebestuur betaald voetbal heeft vandaag in een statement laten weten dat het op korte termijn om de tafel wil met alle burgemeesters om een oplossing te vinden.

"Het competitiebestuur betaald voetbal vindt dat in principe bij elke wedstrijd de aanhang van beide clubs aanwezig moeten kunnen zijn. Dat maakt de sfeer in de stadions en hoort bij het betaald voetbal", zo citeert Voetbal International de voetbalbond, de Eredivisie CV en de Keuken Kampioen Divisie. Om ordeverstoringen in te perken zijn er al eerder maatregelen genomen. "Begin 2023 is daarom een gemeentelijk handelingskader Voetbal & Veiligheid opgesteld en gepresenteerd door alle voetbalburgemeesters samen", aldus het statement.

"Het competitiebestuur betaald voetbal roept alle voetbalburgemeesters op om het onderling afgesproken handelingskader eenduidig te gebruiken. Op basis van eerdere ongeregeldheden mag een voetbalgemeente volgens het handelingskader supporters van een bezoekende club het volgende seizoen weren. Ook een voetbalgemeente waar deze supporters een paar weken later heen gaan, heeft de mogelijkheid ze te weigeren. Enkele gemeentes besloten recent echter om na misdragingen van een bezoekende supportersgroep dit seizoen helemaal geen uitsupporters meer toe te laten. Deze maatregel past niet in het handelingskader."

"Supporters van de ene club kunnen niet de dupe worden van het gedrag van supporters van een andere club'', zo vervolgt de uitleg. ''Eenduidig handelen is belangrijk. Om hiertoe te komen en duidelijkheid te bieden aan supporters en clubs, wil het competitiebestuur betaald voetbal graag op korte termijn in gesprek met de burgemeesters van de voetbalgemeenten, om in gezamenlijkheid tot de juiste oplossingen te komen."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties