Clasie: ''Iedereen dacht dezelfde speler te gaan terugzien''

Clasie: ''Iedereen dacht dezelfde speler te gaan terugzien''

Jordy Clasie zal altijd aan Feyenoord verbonden blijven qua naam, maar op dit moment is hij als aanvoerder van AZ koploper in de Eredivisie. De middenvelder maakte de overstap van Feyenoord naar Southampton en vanaf toen raakte zijn voetballeven langzaam maar zeker in een dip. Na zijn eerste goede jaar bij Southampton, onder Ronald Koeman, belandde Clasie vaker dan hem lief was op de tribune bij de nieuwe trainer.

Een overstap naar Club Brugge leek een uitkomst, maar na een goede periode verloor hij ook daar zijn basisplaats. "Via een verhuur aan Feyenoord hoopte ik mijn oude niveau weer te halen. Het voelde weer vertrouwd bij Feyenoord, maar ik was dat jaar mezelf niet", aldus Clasie in Voetbal International. "Op een of andere manier haalde ik individueel mijn niveau niet en ook als ploeg waren we wisselvallig. Dat was lastig."

Wedstrijdritme
"Ik had eerder een fantastische periode bij Feyenoord gehad, in de jeugd en in de jaren na mijn doorbraak. Iedereen dacht dezelfde speler te gaan terugzien. Ook ikzelf verwachtte dat. Die periode ben ik erachter gekomen hoe belangrijk wedstrijdritme voor mij is. Ik ben gebaat bij het spelen van veel wedstrijden. Ik had twee moeizame jaren achter de rug en ben dat seizoen bij Feyenoord nooit in mijn ritme gekomen."

"Aan de club lag het niet. Ik had het ontzettend naar mijn zin, met de jongens in de selectie en Giovanni van Bronckhorst als trainer. Dat maakte het zo vreemd. We hebben ook een aantal geweldige wedstrijden gespeeld, zoals die 6-2 overwinning op Ajax en de gewonnen Johan Cruijff Schaal tegen PSV. Ik vind het lastig te achterhalen waarom het desondanks geen goed seizoen is geweest. Ik had het gewoon niet en daar zijn geen excuses voor."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties