Cijfers bewijzen: Feyenoord profiteert zelden van puntverlies PSV en Ajax

Cijfers bewijzen: Feyenoord profiteert zelden van puntverlies PSV en Ajax

Feyenoord profiteerde dit weekend niet van de 'cadeautjes' van concurrenten PSV en Ajax. De twee andere topclubs verspeelden verrassend punten tegen respectievelijk SC Cambuur (3-0) en Go Ahead Eagles (1-1), maar ook de Rotterdammers wisten vervolgens niet te winnen van NEC (1-1). Het bleek bepaald niet de eerste keer dat Feyenoord op die manier verzuimt om een grote slag te slaan.

De wat cynischere Feyenoorders vreesden na het puntverlies van PSV en Ajax wellicht al voor het resultaat van hun club, die een dag later in actie kwam. Dat bleek echter niet ten onrechte, zo ontdekte ESPN, dat in de cijfers is gedoken. Sinds 2010 gebeurde het dertien keer dat Feyenoord nog moest spelen nadat PSV én Ajax punten hadden verspeeld. In liefst 61% van de gevallen lukte het de Rotterdammers niet om daarvan te profiteren.

Acht van de dertien keer - de wedstrijd tegen NEC meegerekend - beleefde ook Feyenoord in navolging van de concurrenten een teleurstellend weekend. Drie keer werd er gelijkgespeeld, vijf keer verloren. Slechts vijf van de dertien keer wist de Stadionclub wél te profiteren van de misstappen van PSV en Ajax.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties