Christian Gyan voor altijd onze held

Christian Gyan voor altijd onze held

Het is vandaag één jaar geleden dat Christian Gyan is overleden. De Feyenoorder werd slechts 43 jaar. De Ghanees, winnaar van de UEFA Cup in 2002, was ongeneeslijk ziek.

Gyan stond van 1997 t/m 2007 onder contract bij Feyenoord en werd in die tijd twee keer verhuurd aan Excelsior. De verdediger groeide uit tot een ware cultheld voor Het Legioen en stond vooral bekend om zijn inzet, vrijgevigheid en onuitputtelijke vriendelijkheid.

Absoluut hoogtepunt voor Gyan bij Feyenoord was de UEFA Cup-winst in 2002. De kleine verdediger had een basisplaats in de finale tegen Borussia Dortmund en ging in die wedstrijd onverschrokken de duels aan met onder meer de boomlange Jan Koller, van wie hij zelfs enkele kopduels wist te winnen.

Dat Gyan een heldenstatus verwierf en ook na zijn spelerscarrière niet werd vergeten in Rotterdam, bleek wel nadat in het boek ‘King’ van Michel van Egmond over Gyan bekend werd dat het levensgeluk van de publiekslieveling op verschillende manieren werd bedreigd. Daarop besloot een aantal Feyenoord-supporters een inzamelingsactie op te zetten.

Lees meer over
Christian Gyan
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties