Casper van Eijck benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau

Casper van Eijck benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau

Oud-clubarts van Feyenoord Casper van Eijck heeft vandaag een bijzondere onderscheiding ontvangen. Hij is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Twaalf seizoenen lang was Van Eijck betrokken in de medische staf van de Rotterdammers.

De reden dat Van Eijck is geëerd met deze mooie onderscheiding, komt door zijn onderzoek naar alvleesklierkanker. In de afgelopen jaren heeft hij zich dag en nacht ingezet als expert op het gebied van deze ziekte en met zijn eigen stichting Support Casper zal hij nog altijd geld blijven inzamelen.

Van Eijck verschijnt nog regelmatig in De Kuip en daarom was er ook geen betere plek om deze onderscheiding in ontvangst te nemen dan in Stadion Feijenoord. De geboren Rotterdammer gaf het stokje van zijn functie in het seizoen 2021/22 over aan de nieuwe clubarts, Joost van der Hoek.

Twaalf seizoenen lang was Van Eijck actief bij de club en tijdens zijn afscheid vertelde hij destijds Feyenoord niet helemaal uit zijn hart te kunnen sluiten. "Het is een prachtige club, waar ik sinds 2009 schitterende momenten heb beleefd. Als clubarts draag je vooral op de achtergrond je steentje bij. Dat heb ik met veel liefde gedaan. Nu is het tijd voor een ander om die rol over te nemen. Helemaal uit zicht verdwijnen doe ik gelukkig niet: ik blijf me in een nader te bepalen rol actief inzetten voor de club." Onlangs was hij ook aanwezig bij de Youth League en Champions League wedstrijd van Feyenoord in Madrid.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties