Buitenlandse media: 'Feyenoord verdiende de gelijkmaker'

Buitenlandse media: 'Feyenoord verdiende de gelijkmaker'

Niet alleen in Nederland waren alle ogen gericht op de kraker tussen Feyenoord en AS Roma. De eerste finale ooit in de Conference League werd ook door buitenlandse media aandachtig bekeken. Na afloop werd er dan ook veel over Feyenoord geschreven.

Het Italiaanse La Gazzetta dello Sport zag hoe het wedstrijdplan van José Mourinho perfect uitpakte. 'De Nederlanders hadden het meeste balbezit en leken gedurende zo'n twintig minuten ook het spel te kunnen maken, maar ze creëerden uiteindelijk niet één serieuze kans.' De krant zag dan ook dat de aanvallers van Feyenoord niet in hun spel konden komen. Er werd opgemerkt hoe 'de snelheid van Reiss Nelson en Luis Sinisterra nauwelijks merkbaar was' en 'de gigantische Chris Smalling Cyriel Dessers van het veld wist te ruimen.'

Ook Engelse media als de BBC zagen Feyenoord in de eerste helft niet in hun spel komen, maar een aanzienlijk betere tweede helft spelen. De complimenten gingen onder meer uit naar Roma-doelman Rui Patricio. Hij maakte onder meer een volgens The Guardian 'geweldige knal van bijna dertig meter' onschadelijk. 'Feyenoord miste in de extra tijd nog een gouden mogelijkheid om gelijk te maken, toen Bryan Linssen van dichtbij een enorme kans miste', voegde Sky Sports daaraan toe.

Het Duitse voetbalblad Kicker was lovender over Feyenoord en zag dat de ploeg na een beginfase in de tweede helft met goede kansen 'het tempo vasthield, met veel passie speelde en de gelijkmaker verdiende.' Het Spaanse Marca: 'Feyenoord speelde aanvallender en met meer balbezit dan de Italiaanse ploeg die enkel deed wat nodig was: winnen. Feyenoord miste de nauwkeurigheid die Roma wel had.'

Dessers
Door de Belgische pers werd uiteraard extra gelet op Cyriel Dessers, die zich na woensdagavond wel topscorer van de Conference League mag noemen. Toch kwam hij er in de finale niet aan te pas. 'Drie beren van verdedigers in de nek van Conference League-topschutter Dessers. José Mourinho had zijn huiswerk gedaan. Geen slingers of franje in Tirana, maar een stevige portie Portugees realisme. Dessers zat in de tang bij Smalling en Mancini', concludeerde Het Laatste Nieuws.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties