Brighton bevestigt inkomende recordtransfer Minteh

Brighton bevestigt inkomende recordtransfer Minteh

Brighton & Hove Albion heeft Yankuba Minteh definitief vastgelegd. De Engelsen hebben de inkomende recordtransfer bevestigd. Minteh heeft een contract getekend tot medio 2029 en wordt voor een bedrag van 38,80 miljoen euro weggekocht bij Newcastle United.

Minteh is hiermee de duurste inkomende transfer van Brighton & Hove Albion. De Braziliaan João Pedro stond met een bedrag van 34,20 miljoen op de eerste plaats. Alireza Jahanbakhsh komt met 22,50 miljoen euro in de top tien van Brighton & Hove Albion. Minteh stond slechts een jaar onder contract bij Newcastle United. De Engelsen wilden hem vanwege financiële redenen deze zomer verkopen.

Brighton & Hove Albion is blij met de komst van de 19-jarige Gambiaan. ''Yankuba is een jong talent dat veel belangstelling heeft gewekt, dus we zijn verheugd hem bij de club te verwelkomen. Hij is een opwindende aanvallende speler met ongelooflijke snelheid. Hij had een zeer indrukwekkende campagne bij Feyenoord, waarbij hij ervaring opdeed in zowel de Champions League als de Europa League.''

Minteh speelde in totaal 37 wedstrijden voor Feyenoord, waarin hij 11 doelpunten maakte en 6 assists gaf. Deze prestaties bleven niet onopgemerkt buiten de Eredivisie, want clubs zoals Olympique Marseille, Borussia Dortmund, AS Roma en Everton toonden interesse in hem. Begin deze maand voegde Liverpool zich ook bij de lijst van geïnteresseerde clubs. Uiteindelijk viel de keuze op Brighton & Hove Albion.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties