'Brighton akkoord met Newcastle United over Minteh'

'Brighton akkoord met Newcastle United over Minteh'

Yankuba Minteh maakt definitief de overstap naar Brighton & Hove Albion. De Engelsen hebben een akkoord bereikt over een transfersom van 33 miljoen pond met Newcastle United. De talentvolle buitenspeler gaat een contract tekenen tot medio 2029 bij de Engelse club.

Minteh werd vorig seizoen verhuurd aan Feyenoord, dat hoopte nog een jaar gebruik te kunnen maken van de Gambiaan. Newcastle wilde hem echter niet opnieuw verhuren, maar verkopen om te voldoen aan de financiële regels van de Premier League. Er werd gesproken over een vraagprijs van 45 miljoen euro, maar de uiteindelijke transfersom blijkt lager te zijn.

Vorig jaar verhuisde Minteh voor acht miljoen euro van Odense BK naar Newcastle United, waar hij een contract tekende tot medio 2028. De Engelse topclub besloot hem direct uit te lenen aan Feyenoord, waar hij onder leiding van Arne Slot uitgroeide tot een vaste waarde. In totaal speelde Minteh 37 wedstrijden, waarin hij 11 doelpunten maakte en 6 assists gaf.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties