Braziliaanse dribbelaar gaat een sensatie worden bij Feyenoord

Braziliaanse dribbelaar gaat een sensatie worden bij Feyenoord

Het zal een hele kluif worden om de schoenen van Luis Sinisterra te vullen, maar de 22-jarige Igor Paixão is wel een speler die dat in potentie zou moeten kunnen.

Na 21 wedstrijddagen in de Braziliaanse competitie blijkt Paixão een ware dribbelkoning. "Met zijn 94 passeeracties met de bal aan de voet ging hij zelfs 22 meer dribbels aan dan de een-na-actiefste pingelaar op de Braziliaanse velden", aldus journalist Sam Planting in Voetbal International. "Paixão combineert de balcontrole van een volleerd pleintjesvoetballer met de explosiviteit van een sprinter. Als rechtspoot op links duikt hij dikwijls in piepkleine gaatjes die twee afdekkende opponenten tussen zich laten."

"Waar hij vrijwel al zijn voorzetten, passes en schoten met zijn rechtervoet uitvoert, is hij bij het dribbelen tweebenig. Dit betekent dat Paixão in veel situaties naar twee kanten toe een dreiging vormt", zo vervolgt Planting, die ook nog aangeeft dat de vleugelaanvaller beter rendeert aan de linkerkant dan aan de rechterkant en daarnaast qua spel opvallende gelijkenissen vertoont met Sinisterra.

Paixão scoort zijn doelpunten meestal vanuit een explosieve loopactie die hij start op het randje van buitenspel. Bij de assists is een teruggetrokken voorzet de speler niet vreemd. "In de speelstijl van Arne Slot, waar diepe runs aan de contrakant en lage voorzetten belangrijke pijlers zijn onder het aanvalsspel, zullen deze kwaliteiten vermoedelijk vaak tot uiting komen."

Lievelingetje
Daarnaast is Paixão een speler die niet te beroerd is om mee te verdedigen of hoog druk te zetten. Planting ziet ook nog wel wat verbeterpunten. "Hij heeft er een handje van om aan de zijlijn te blijven wachten tot de bal komt. Ook heeft Paixão nu vaak de neiging om op onnodige momenten 'in' de bal te komen." Toch verwacht Planting veel van de vleugelaanvaller. "Hij liet in het voorbije jaar zien dat hij nu al geregeld rendement kan koppelen aan zijn vermakelijke gepingel. Kijk dus niet gek op als Paixão op korte termijn een lievelingetje in De Kuip wordt."

Lees meer over
Igor Paixão
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties