Bozeník bankzitter: ''Tactisch inzicht hoort er ook bij''

Bozeník bankzitter: ''Tactisch inzicht hoort er ook bij''

Róbert Bozeník begon uitstekend aan zijn huurperiode bij Fortuna Düsseldorf. De spits van Feyenoord scoorde in zijn eerste wedstrijd voor de Duitse club, maar moest daarna genoegen nemen met een plek op de bank. Ook tijdens zijn invalburten wist Bozeník nog niet te overtuigen. Waar de kritiek op de Slowaak toeneemt, maakt trainer Christian Preußer zich momenteel geen zorgen over zijn toekomst.

"Ik ben blij dat hij er is, het was een goede transfer", vertelt Preußer in gesprek met Kicker. De trainer ziet nog veel punten waar Bozeník aan moet werken om de vaste spits van Fortuna Düsseldorf te worden. Róbert heeft veel energie en zegt wat hij wil, dat zelfvertrouwen hebben we nodig, maar tactisch inzicht hoort er ook bij."

De 21-jarige Bozeník heeft nog een contract tot medio 2024 in De Kuip. De Slowaak kwam voor een bedrag van vier miljoen euro over van MSK Zilina. Dick Advocaat zag het niet in hem zitten. Ook Arne Slot kwam al snel tot de conclusie dat hij elders ervaring op moest doen. '' Ik heb hem dit seizoen de kans gegeven. Ben hem minuten blijven geven, maar je ziet toch dat het moeilijk voor hem is. Dan moet je eerlijk zijn naar elkaar'', zo vertelde Slot eerder.

Lees meer over
Robert Bozenik
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties