Slot: ''Bovendien zijn we inmiddels ruim vier maanden ongeslagen''

Slot: ''Bovendien zijn we inmiddels ruim vier maanden ongeslagen''

Slechts vier dagen na de bekerwinst moet Feyenoord alweer aan de bak: het team van trainer Arne Slot wordt donderdagavond verwacht aan de Vetkampstraat in Deventer, waar in speelronde 31 van de Eredivisie het uitduel met Go Ahead Eagles op het programma staat.

Feyenoord kan tegen Go Ahead Eagles definitief de tweede plek veiligstellen. ''En ook los daarvan is er voor ons nog veel om voor te spelen'', zei trainer Arne Slot woensdag, die daarmee onder meer doelde op het aantal nog te behalen punten in de competitie. Feyenoord werd vorig seizoen landskampioen met 82 punten, terwijl de ploeg nu zelfs op een totaal van 84 kan komen. Slechts een keer eerder in de clubhistorie eindigde Feyenoord met meer punten (85 in 1972-1973, omgerekend naar het driepuntensysteem).

''Bovendien zijn we inmiddels ruim vier maanden ongeslagen als je de penaltyreeks bij AS Roma niet meerekent'', vervolgt de trainer van Feyenoord. ''Die ongeslagen reeks zegt veel over dit team, dat absoluut niet houdt van verliezen. Met die eigenschap willen we deze reeks met in elk geval nog een aantal weken verlengen. Daarnaast zijn er voor voldoende spelers nog individuele belangen, met de toernooien die deze zomer op het programma staan.''

Reden genoeg dus om in de ongetwijfeld sfeervolle Adelaarshorst gemotiveerd aan de aftrap te staan en dat zal nodig zijn ook, want met Go Ahead Eagles wacht een tegenstander die aan een zeer sterk seizoen bezig is. Met de huidige achtste plaats zijn de play-offs om een ticket voor Europees voetbal binnen handbereik. ''Wij verwachten weer een heel lastige uitwedstrijd, waarin we enkele dagen na het winnen van een prijs ook op mentaal vlak getest zullen worden. Ik ben nieuwsgierig naar hoe mijn team daar mee omgaat.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties