Bosz: ''Ik heb even met Arne aan de telefoon gehangen''

Bosz: ''Ik heb even met Arne aan de telefoon gehangen''

Het Olympique Lyon van Peter Bosz won afgelopen met 0-3 bij Olympique Marseille. De oefenmeester had zich laten inspireren door de tactiek die Arne Slot met Feyenoord had gebruikt tijdens de 3-2 zege van vorige week donderdag. Bosz heeft naar aanleiding van die wedstrijd contact opgenomen met Slot.

"Ik heb even met Arne aan de telefoon gehangen, ja. Het ging ook over wat andere dingen, maar je praat uiteraard even over de wedstrijd, wat ik verwacht en hoe Arne het heeft aangepakt", aldus Bosz tegenover Voetbal International. "Het was natuurlijk interessant: ik vond dat Feyenoord het heel goed deed. Dan ben je wel even benieuwd naar hun gedachten en hoe ze Marseille geanalyseerd hebben." Het was nog niet zo gemakkelijk om de Franse club te analyseren. "Dat komt doordat ze het zó vaak anders doen. Wat wel naar boven kwam is dat ze in hun rug kwetsbaar zijn."

Hoe versla je Marseille in eigen huis? ''Door te durven'', vertelt Bosz. ''Dat geloof moet Feyenoord ook hebben vanavond. Marseille is een goede ploeg. Ze staan niet voor niets tweede in Frankrijk, maar het is een ploeg die te kloppen is. Dat heeft Feyenoord ook gedaan. Je moet je niet gaan aanpassen vanavond, want dan loop je alleen maar achter de bal aan. In Frankrijk is Marseille een ploeg die elke wedstrijd minimaal 60% balbezit heeft. Wij hebben geprobeerd dat te doorbreken door hen achter ons aan te laten lopen.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties