Bosschaart wil een huurling niet bespreken: ''Anders zijn we hem kwijt''

Bosschaart wil een huurling niet bespreken: ''Anders zijn we hem kwijt''

Pascal Bosschaart staat sinds deze zomer op de loonlijst van Feyenoord. De 43-jarige Rotterdammer speelt een belangrijke rol bij FC Dordrecht. Bosschaart is op papier de assistent-trainer van Michele Santoni, maar in de praktijk werken de twee dusdanig goed samen dat er van een bijrol voor Bosschaart geen sprake is.

Tijdens een nieuwe aflevering van Kein Geloel gaat Bosschaart in op verschillende onderwerpen. Zijn periode als voetballer in De Kuip, zijn eigen trainingscarrière, en het onderwerp over de huidige samenwerking tussen FC Dordrecht en Feyenoord mag niet vergeten worden. De Rotterdammers hebben diverse spelers gestald aan de Krommedijk en deze moeten op termijn verkocht worden voor een mooi bedrag of minuten maken in het eerste elftal van Feyenoord.

Antef Tsoungui
Een onderwerp wil Bosschaart liever niet bespreken, dat is de ontwikkeling van de 20-jarige centrale verdediger Antef Tsoungui. ''Zullen we het niet zoveel over hem hebben, alsjeblieft? Anders zijn we hem straks kwijt'', lacht Bosschaart. ''Bij Brighton heeft hij een label van moeilijke jongen opgeplakt gekregen, dat vind ik altijd een onzin label. Wat is moeilijk? Ik hou wel van jongens die een beetje een eigen mening hebben, dat is toch mooi. Ik ben bang dat wanneer hij deze lijn doortrekt, we hem in de winterstop al kwijt zijn. Hetzij aan Feyenoord of een andere Eredivisieclub.''

Feyenoord heeft ook vertrouwen in de Belgische verdediger die een contract heeft getekend voor twee seizoenen, met nog een optie voor een extra jaar. ''Hij wordt nu sowieso al enkele interlandperiodes opgeroepen om mee te trainen met Feyenoord'', vertelt de oud-voetballer van onder meer FC Utrecht en Feyenoord. ''Ik ben wezen kijken naar de oefenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Feyenoord speelde toen in een ander systeem, ze speelden met drie achterop en Tsoungui was de meest rechtse van de drie. Dat hebben ze later omgezet naar vier verdedigers, en in balbezit ging hij ervoor spelen.''

Ilias Sebaoui
"Toevallig gisteren nog een mooi gesprek met hem gehad," vertelt Bosschaart wanneer Marokkaans-Belgische voetballer ter sprake komt in de podcast. "Illias is een jongen die heel gedreven is. Ik vind het soms wel eens dat hij te veel verdedigend werk moet doen. Ik heb liever dat hij zijn energie steekt in aanvallende acties. Hij is creatief als linksbuiten. Kan ook als rechtsbuiten spelen en kan in de spits staan, daar heeft hij bij Feyenoord vorige week gestaan. Het zijn zeker jongens om in de gaten te houden. Wij zijn er bij Dordrecht heel blij mee. Voor beide jongens zie ik zeker mogelijkheden om een stap hogerop te gaan na het seizoen."

Shiloh 't Zand
De talentvolle rechtspoot maakt nog niet het verschil voor FC Dordrecht. ''Hij heeft nog wel moeite met, zoals ik het altijd noem, 'het grote mannen voetbal'. Hij heeft best wel wat aanpassingsproblemen gehad in de duels en fysieke arbeid. Aan de bal weet ik niet of er betere zijn qua techniek, schot en dat soort dingen. Het is bizar, alleen het grote mannen voetbal vergt wel iets extra's en dat heeft hij nog niet. Daar zijn we wel mee bezig. Het mooiste zou zijn als dit soort jongens twee jaar worden uitgeleend aan FC Dordrecht. Dan hebben ze het eerste jaar om te wennen en moeten ze vanaf volgend seizoen basisspeler zijn.''

Korede Osundina
De Amerikaan begon met een valse start aan zijn avontuur bij Feyenoord en FC Dordrecht. Inmiddels scoorde hij wel zijn eerste doelpunt in de Keuken Kampioen Divisie. "Hij heeft een moeilijke periode gehad; hij heeft bij Feyenoord heel veel individueel getraind. Zijn papieren waren nog niet op orde, dat heeft lang geduurd. Hij heeft wel een wedstrijd met ons mee mogen doen, want dat was in België. In Nederland mag dat niet, maar daar wel. Zonder nog meegetraind te hebben, uiteindelijk waren de papieren rond en mocht hij meetrainen. Halverwege die week overleed zijn moeder. Hij is terug naar Amerika gevlogen en een aantal weken weg is geweest. Hij komt er wel aan; het is een jongen die tijd nodig heeft. Potentie zit er zeker in."

Klik hier om de volledige podcast te beluisteren

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties