Borst schrijft frustratie van zich af: "Volgend jaar bungelt Feyenoord rond plek 8"

Borst schrijft frustratie van zich af: "Volgend jaar bungelt Feyenoord rond plek 8"

Al het hele seizoen overtreft Feyenoord de verwachtingen van vele analisten, journalisten en andere kenners. Ook zondag weer, door in de Johan Cruijff Arena met 2-3 te winnen en zo achtervolger Ajax op zes punten te zetten. Kennelijk zorgde dit voor de nodige irritatie bij columnist Hugo Borst. In een bijzonder zure column schreef hij zijn frustratie van zich af.

"De uitbundige vreugde en blijheid - gisteren, vandaag, morgen - zijn aandoenlijk", schreef Borst in het Algemeen Dagblad. "Omdat het heel wat is voor Rotterdammers om een voorschot te nemen op iets dat nog niet van hen is. Dat landskampioenschap staat volgens rekenmodellen pas voor 91 procent vast. Dat is geen 100 procent. Dus geeft het geen pas om de titel al te claimen. Dat dat toch wordt gedaan, neigt naar onbescheidenheid. Iets dat Rotterdammers - we generaliseren even - vreemd is."

"Tegelijkertijd kun je overvallen worden door mededogen. Want de beste Feyenoord-trainer sinds Ernst Happel is na deze zomer natuurlijk vertrokken. En dan stort Feyenoord als een kaartenhuis in elkaar", voorspelde Borst. "Arne Slot zou wel gek zijn om wat voor onmogelijk wordt gehouden - nationaal en internationaal diep indruk maken met werkwijze, speelwijze en prestaties - volgend seizoen te verkwanselen bij een club die arm is en matig wordt bestuurd. Dus komt er straks een club, en dan gaat 'ie."

"Het lot van Feyenoord? De opvolger van Slot is gedoemd voor Kerstmis te worden ontslagen. Diens opvolger vertrekt rond Pasen 2024. Feyenoord, kansloos uitgeschakeld in de Champions League, bungelt in de Eredivisie dan rond plek acht. Jaloers en met hatelijk blik wordt gekeken naar Ajax. Die hebben het helemaal op de rit. Daar heet de trainer, als Ajax tenminste doortastend is geweest, Arne Slot." Overigens gaf Borst wel aan dat de kans dat Slot die stap maakt klein is, maar hij hoopt dat de Amsterdammers het toch proberen.

Van Hanegem
Eerder merkte Willem van Hanegem in een column voor dezelfde krant al op dat lang niet iedereen in de mediawereld het succes van Feyenoord kan waarderen. "Ik merk dat mensen angstig beginnen te worden dat Feyenoord inderdaad de titel pakt", schreef hij. "Dat zie je aan analyses, aan vragen die worden gesteld aan spelers en de trainer, aan onrust bij zogenaamde kenners. Dat Feyenoord lekker meedoet, vinden ze vaak prachtig. Alsof het een beetje aandoenlijk is dat Feyenoord er weer eens bij is. Maar als ze in Rotterdam eens echt de titel kunnen pakken, dan komt er een bepaald soort tegengas op gang. Want dát is voor veel mensen niet de bedoeling."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties