Bondscoach van Mexico op bezoek bij Feyenoord

Bondscoach van Mexico op bezoek bij Feyenoord

Het is een lange tijd geleden dat de selectie van Feyenoord zo goed bezet was met spelers die ook uitkomen voor hun nationale elftal. Hoewel het voor de Rotterdammers nadelig is dat er tijdens interlandperiodes veel spelers gemist moeten worden, is het voor de status van de club en de marktwaardes van de spelers natuurlijk erg positief. Dennis te Kloese onderhoudt daarom goed contact met de bonden.

"Ik ken Dennis heel erg goed", vertelt de bondscoach van Mexico, Jaime Lozano, tegenover Feyenoord Media. Deze week reist hij heel Europa door om met zijn spelers te praten, waaronder Santiago Gimenez. "Eerder heb ik met hem gewerkt bij Mexico Onder 23. Dus ik ben blij dat ik hier ben en dat ik Santiago kan zien en spreken. En er staan mooie toernooien in de Verenigde Staten op het programma. We hopen hier een mooi resultaat neer te kunnen zetten."

Te Kloese is zelf ook jarenlang actief geweest in Mexico en ziet dat Gimenez een erg talentvolle bondscoach heeft. "Het is een jonge coach, veelbelovend. Met mooie resultaten en op Olympisch niveau brons gehaald. Ik denk dat het sowieso heel erg goed is, en dat doen we eigenlijk met heel veel bonden, dat we ze hier uitnodigen. Dan laten wij zien wat we hier doen met spelers en in ieder geval om de deur open te zetten. Ik denk dat we zowel de relatie met Mexico als met andere bonden erg goed houden."

Over de ontwikkeling van Gimenez is Lozano erg te spreken. "Hij vond al snel zijn plek in deze competitie. Het is een geweldige man en hij is ook echt een goede speler. Ik denk dat hij zijn ontwikkeling zeker gaat voortzetten. Ik wil alle Mexicaanse spelers die in Europa spelen ontmoeten. Na de training ga ik met Santiago dineren. Dus ik ga heel Europa door om alle spelers te zien."

Naast het ontmoeten van Gimenez, gaat Lozano ook in gesprek met Arne Slot om alle zaken rond het voetbal te bespreken. Te Kloese ziet het als een positieve ontwikkeling. "Voor hen is het ik goed om de achtergronden te kunnen zien en ook even met Arne te kunnen sparren na de training. Zo houden we het contact in ieder geval goed."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties